Hľadáte viac tipov na recepty z domácej pekárne?
Tu ich pár nájdete!
S nami zvládnete hravo upiecť niekoľko rôznych druhov chleba, ale napríklad aj mazanec.
Tak poďme na to!
Naše recepty
V domácej pekárni môžete okrem pečenia aj variť alebo zapekať . Okrem lekvárov si môžete prichystať aj voňavý obed.
Nápady sú neobmedzené.
Akú múku zvoliť do domácej pekárne?
Z technického hľadiska nemá domáca pekáreň napospol žiadne požiadavky na typ múky, ktorý budete na pečenie používať.
- Na chlieb môžete použiť pšeničnú múku všetkých stupňov mletia, s ktorou si domáca pekáreň hravo poradí.
- Ražná múka je tiež čiastočne vhodná do domácej pekárne. Táto múka sa väčšinou používa do ťažkých kysnutých ciest, kde musí stroj použiť väčšiu silu na miesenie. Väčšina pekární to však zvláda.
- Vďaka svojej štruktúre je špaldová múka tiež ťažšie spracovateľná ako pšeničná múka. Domáca pekáreň ju však väčšinou veľmi dobre zvládne.
- Quinoa múka pochádza z juhoamerickej obilniny quinoa a má ľahko orieškovú chuť. V pekárni sa obvykle používa spoločne s inými druhmi bezlepkovej múky.
- Zemiaková múka je tiež často predávaná ako kukuričný škrob a má dobré vlastnosti na pečenie. Pri pečení v pekárni sa často mieša s inými druhmi bezlepkovej múky.
- Ryžová múka chutí veľmi jemne, ale nemá dobré vlastnosti na pečenie. Preto je obvykle len jednou prísadou medzi niekoľkými druhmi bezlepkovej múky.
- Veľmi ľahko sa dá spracovať kukuričná múka , ktorá dodáva chlebu exotickú, žltú farbu.
Nezabudnite sa tiež pozrieť na našu recenziu domácich pekární . Kto vyhral v našom porovnaní?
A aké recepty z domácej pekárne sú vaše obľúbené?