Zaujíma vás, ako sa dá využiť teplovzdušná fritéza? Receptov na jedlá je veľa.
Ide o univerzálny hrniec, ktorý poskytuje nielen zdravý spôsob vyprážania, ale aj pečenie.
Čo všetko v ňom vykúzlite?
Poďte sa pozrieť na najobľúbenejšie recepty z teplovzdušnej fritézy!
Naše recepty
Nápady na recepty z teplovzdušnej fritézy sa nám to priam hemží, čo? A to ich je len obyčajná piaď.
Čo je vlastne teplovzdušný hrniec a ako funguje?
Možno ste už o pojme zdravé fritovanie počuli. A možno je to pre vás novinka. Teplovzdušný hrniec je elektrospotrebič, ktorý funguje na báze horúceho cirkulujúceho vzduchu. V skratke teda možno povedať, že využíva tzv. konvekciu, čo je v slovenskom preklade prúdenie. Ide teda o malú rúru. Princíp je úplne jednoduchý, že?
Docielite rovnaký mechanizmus ako pri vyprážaní v oleji s tým rozdielom, že v teplovzdušnom hrnci využijete až o 80 % menej oleja. Obrovskou výhodou tiež je, že po vyprážaní nezostáva zápach z prepáleného tuku.
Aké sú ďalšie výhody teplovzdušnej fritézy?
Okrem obmedzenia značného množstva prepáleného tuku si môžete vynachváliť aj rýchlosť prípravy. Nielen, že pri hrnci nemusíte stáť a čakať, ale medzitým, čo sa jedlo smaží, sa môžete venovať iným veciam.
Ja osobne najviac oceňujem, keď nemusím nahrievať celú rúru. Ak chcem niečo málo upiecť, je to behom chvíľky. A navyše je ušetrená aj elektrická energia.
Pokiaľ ešte teplovzdušný hrniec nemáte, odporúčame, aby ste jeho výber starostlivo zvážili. Najmä aby vám vyhovovala aj jeho veľkosť, respektíve objem. Skvelý bonus je, pokiaľ sú k nemu aj ďalšie príslušenstvo, napríklad v podobe plechu na pečenie.
Viac sa dočítate v recenzii teplovzdušných fritéz , ktorá oznamuje všetky potrebné informácie vedúce k výberu toho správneho výrobku.
Napíšte, ako vám to vyprážanie a pečenie v teplovzdušnom hrnci ide. A ak máte svoje osvedčené recepty na jedlá v teplovzdušnej fritéze, podeľte sa.
Nech vám chutí!