Bravčové stehno je zadnou časťou svaloviny bravy.
Je menej prerastená a pri správnej príprave jemná.
Patrí medzi dostupné mäsa. Zoženiete ju aj v supermarketoch, takže si s jej obstaraním nemusíte robiť príliš starostí.
Pokiaľ nemáte nápady na varenie, naberte novú múzu na obedy z bravčového stehna.
Naše recepty
Ak sa vydáte do supermarketu, voľte radšej čerstvý stehno z pultového predaja. Vákuované mäso môže byť obohatené o vodu. Niekedy sa stáva, že je naporciované po vláknach, čo môže spôsobovať jeho vysušenie.
Jej výhodou je ľubovosť, takže sa hodí aj k diétam. V kuchyni má skutočne široké uplatnenie. Napriek tomu, že sa skvele hodí k minútkam, napríklad na prípravu rezňov alebo číny, môžete ju dať aj upiecť do rúry.
Na ďalšiu inšpiráciu môžu poslúžiť aj ďalšie recepty na spracovanie bravčového mäsa. Napríklad domáca bravčová zaváranina je naozaj lákavá. Ďalej si môžete z stehna uvariť aj bravčovú čínu . Hodí sa samozrejme aj na letné grilovanie. Skúste grilovanú bravčovú stehno .