Vyskúšajte túto ľahkú črepníkovú tortu Red Velvet na plech. Ideálny recept, ak nestíhate alebo hľadáte jednoduchú alternatívu tejto zamatovej tortičky.
Ingrediencie na korpus
- 2 hrnčeky hladkej múky (+ 2 lyžice)
- 2 lyžice kakaového prášku
- 1,5 hrnčeka kryštálového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 3/4 lyžičky soli
- 1 hrnček cmaru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 ks vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička bieleho octu
- 3 lyžičky červeného potravinárskeho farbiva
- 3/4 hrnčeka vriacej vody
Ingrediencie na polevu
- 3/4 zmäknutého masla
- 3 hrnčeky práškového cukru
- 2 lyžice smotany na šľahanie
- 200 g mascarpone
- pár kvapiek vanilkového extraktu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 ° C a tortovú formu vymažte maslom a vysypte kakaovým práškom.
- Vo veľkej mise zmiešajte cukor, múku, kakao, prášok do pečiva a soľ.
- V inej mise zmiešajte cmar s olejom a pridajte vajcia, vanilkový extrakt, ocot a červené potravinárske farbivo. Prešľahajte metličkou.
- Mokrú zmes postupne zamiešajte do suchej zmesi s múkou, kým vám nevznikne hladké cesto.
- Pomaly prilievajte vriacu vodu za stáleho miešania.
- Vzniknuté cesto nalejte do pripravenej formy a dajte piecť na 30-35 minút, alebo pokiaľ špajľa nevyjde po zapichnutí čistá. Potom nechajte na mriežke vychladnúť.
- V mise zmiešajte maslo, mascarpone a mixujte do hladka. Pomaly pridávajte práškový cukor a nakoniec vanilkový extrakt a jednu lyžicu smotany na šľahanie.
- Šľahajte, kým nie je poleva bledá a pekne nadýchaná. V prípade potreby prilejte ešte lyžicu smotany.
- Vychladnutú tortu na povrchu zrežte, aby bola rovná. Tieto odrezky si schovajte na zdobenie torty.
- Polevu naneste rovnomerne po celej torte a stierkou uhlaďte. Nakoniec rozdrobte odrezky po celom povrchu a máte hotovo.
Milujete cheesecake tortu? Inšpirujte sa našimi ďalšími receptami na cheesecake v 6 variantoch!