Upečte si klasickú a všetkým známu zamatovú tortu Red Velvet s mascarpone. Zvládne ho určite každý a odmenou vám bude chuťový pôžitok.
Ingrediencie na korpus
- 270 g hladkej múky
- 220 g krupicového cukru
- 2 ks vajec (izbové teploty)
- 120 g masla (zmäknutého)
- 225 ml cmar
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 lyžice kakaa holandského typu
- 1 lyžička bieleho octu (vínneho)
- štipka soli
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička potravinárskeho farbiva (červené)
Ingrediencie na náplň
- 500 g mascarpone
- 500 g creme fraiche (príp. kyslej smotany)
- 4 lyžice práškového cukru
Postup
- Najprv si predhrejte rúru na 170 °C. Vymažte tortovú formu maslom a vysypte kakaovým práškom.
- V mise rozmiešajte zmäknuté maslo s cukrom a vanilkovým extraktom. Miešajte asi 5 minút, aby ste dosiahli penovú konzistenciu.
- Do peny potom vyklepnite vajíčka (izbové teploty) a postupne rozmiešavajte.
- V inej mise zmiešajte múku s kakaom, sódou a všetko premiešajte pomocou metličky.
- V ďalšej miske zmiešajte cmar s potravinárskym farbivom a octom do riedkej kaše.
- Tretinu múčnej zmesi pridajte do rozotreného masla s vajíčkami a potom prilejte zafarbenú zmes. Potom postupne zapracujte zvyšok múčnej červenej zmesi. Mali by ste získať ani riedke, ale ani husté cesto.
- Vzniknuté cesto nalejte do pripravenej formy a dajte piecť na 35-40 minút, kým nie je povrch rovnomerne vystúpený a na dotyk pružný. Nechajte ešte 5 minút dôjsť v pootvorenej rúre, potom vyberte a nechajte na mriežke úplne vychladnúť.
- Vychladnutý korpus rozkrojte na dve časti. Odrezky si schovajte. Nadrobíte ich a ozdobíte nimi tortu nakonci.
- Krém pripravíte zmiešaním mascarpone, práškového cukru a creme fraiche.
- Krém natrite najskôr na spodné poschodie (nešetrite ním), potom priklopíte poschodie horné, potrite krémom a to isté boky torty. Nakoniec povrch torty posypete rozdrobenými odrezkami korpusu. A máte hotovo.
Vyskúšajte ďalšie naše skvelé recepty na hrnčekové buchty pečené na plechu!