Reďkovková nátierka s tvarohom

Reďkovková nátierka s tvarohom

Tajomstvo tejto lahodnej nátierky spočíva v tom, že jej hlavnú ingredienciu necháte pred použitím takzvane plakať. Ak by ste tak neurobili, všetka prebytočná tekutina by sa následne uvoľnila do nátierky.

Ingrediencie

  • 10-12 kusov reďkoviek
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 2 PL čerstvé pažítky
  • 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
  • čerstvá citrónová kôra z polovice citróna
  • soľ, korenie

Postup

  1. Umyté a na malé kúsky nakrájané reďkovky vložte do misky, posoľte a nechajte ich asi 20 minút odpočívať, soľ z reďkoviek odstráni prebytočnú vlhkosť.
  2. V ďalšej miske v medziobdobí zmiešajte tvaroh, najemno nakrájanú pažítku, citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Dochuťte soľou a korením.
  3. Z osolených reďkoviek odstráňte prebytočnú tekutinu a vmiešajte ich do pripravenej tvarohovej zmesi.
  4. Dôkladne premiešajte.
  5. Pred podávaním vložte na pol hodiny do chladničky.

Podávajte s čerstvým celozrnným pečivom, prípadne so slanými crakermi.

Reďkovková nátierka servírovaná s celozrnným pečivom
zdroj: suskochenundbacken.blogspot.com

Túto reďkovkovú nátierku je možné použiť aj ako dip, v ktorom môžete namáčik kúsky mrkvy, paprík či rapíkatého zeleru.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.