Reďkovkový krém s kôprom

Reďkovkový krém s kôprom

Kombinácia chuti a arómy je vďaka reďkovkám, šunke, kôpru a muškátovému oriešku v tomto recepte úplne dokonalá.

Ingrediencie:

  • 1 zväzok reďkoviek
  • 300 g múčnych zemiakov
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 125 g smotany
  • 250 g šunky
  • 2 PL repkového oleja
  • 1 PL nasekaného kôpru
  • strúhaný muškátový oriešok
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Umyte a olúpte zemiaky a mrkvu.
  2. Olúpte cibuľu a cesnak, cibuľu nakrájajte na štvrtky, zemiaky a mrkvu na väčšie kúsky
  3. Všetku pripravenú zeleninu vložte do kuchynského robota.
  4. Mierne rozmixujte, pridajte cibuľu a cesnak a znova rozmixujte.
  5. Zeleninu preložte do misy.
  6. Do hrnca dajte rozohriať olej a následne doň pridajte rozmixovanú zeleninu.
  7. Za stáleho miešania zmes zeleniny niekoľko minút restujte.
  8. Prilejte zeleninový vývar a smotanu a potom varte na nízku teplotu približne 15 minút.
  9. V medziobdobí očistite, umyte a nakrájajte na tenké plátky reďkovky a šunku.
  10. Polievku v hrnci rozmixujte do hladkej konzistencie pomocou ponorného mixéra.
  11. Na záver pridajte do polievky kôpor, muškátový oriešok, soľ a korenie a krátko povarte.

Polievku podávajte ozdobenú plátkami reďkovky a šunkou.

Polievka s reďkovkami a kôprom
zdroj: monsieur-cusine.com

Dodajte vášmu telu po zime energiu polievkami pripravenými z jarnej zeleniny. Jarné polievky sú nielen zdravé a chutné, ale vďaka krásne farebnej.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.