Reďkovkový šalát s vajíčkom a lahodným dresingom

Reďkovkový šalát s vajíčkom a lahodným dresingom

Chutný šalát s krémovým dresingom, ktorý môže byť ozdobou akejkoľvek oslavy. Je nielen plný vitamínov a minerálov, ale vďaka vajíčkam je bohatý aj na bielkoviny.

Ingrediencie

Šalát

  • 10 kusov reďkoviek
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky jarnej cibuľky
  • niekoľko malých lístkov rímskeho či hlávkového šalátu na ozdobu

Dresing

  • 1 PL majonézy
  • 1 PL kyslej smotany
  • 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
  • pol lyžičky horčica
  • soľ, korenie

Postup

  1. Vajcia vložte do malého hrnca s vriacou vodou a uvarte natvrdo, približne 8-10 minút.
  2. V medziobdobí si umyte reďkovky a nakrájajte ich na tenké plátky.
  3. Uvarené vajcia opláchnite pod studenou vodou a odstráňte škrupiny.
  4. Následne vajíčka rozkrojte napoly a vyberte žĺtky.
  5. Bielky následne nakrájajte na malé kocky a žĺtky rozdrobte.
  6. V miske zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
  7. Dôkladne rozmiešajte do podoby dresingu.
  8. Časť dresingu následne rozprestrite na dno taniera, na ktorom chcete šalát servírovať.
  9. Na tento rozmazaný dresing potom pokladajte plátky reďkoviek.
  10. Vzniknutú vrstvu reďkoviek posypte kúskami bielkov, rozdrobeným žĺtkom a na kolieska nakrájanou jarnou cibuľkou.
  11. Ozdobte malými lístkami šalátu. V prípade, že máte k dispozícii iba väčšie listy, nakrájajte ich na malé kúsky.

Šalát servírujte s čerstvým pečivom a malou miskou dresingu.

Spôsob servírovania reďkovkového šalátu s vajíčkom
zdroj:irenamacri.com

Skvelým pomocníkom nielen na prípravu tejto polievky je kuchynský robot. Pokiaľ neviete, ako si elektrický šľahač s mixérom vybrať , navštívte náš veľký porovnávací test

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.