Typická jarná zelenina s charakteristickou sladkou a zároveň štipľavou chuťou.
Tiež patríte k tým, ktorí sa každý rok týchto ružovočervených guličiek nemôžu dočkať?
V tom prípade musíte vyskúšať naše recepty na reďkovky 7-krát inak!
Verte, že ani v jednom prípade nebudete ľutovať!
Naše recepty
Zaujímavé prílohy sa dajú pripraviť nielen z dusenej zeleniny, inšpirujte sa našimi nápadmi na ďalšie zeleninové prílohy !
Prečo jesť reďkovky a ako ich zbaviť štipľavej chuti?
Aj keď mnohí ružovočervené guličky považujú za typicky českú zeleninu, pravdou je, že reďkovky poznali už v starovekom Egypte. V reďkovkách je ukryté veľké množstvo vitamínov a minerálov, predovšetkým vitamín C a B, ďalej draslík, fosfor či vápnik. Väčšina ľudí konzumuje iba koreň reďkovky, veľmi chutné sú ale aj mladé listy, ktoré je možné pridať napríklad do šalátu.
V prípade, že vás od konzumácie reďkoviek odrádza ich mierne štipľavá chuť, existuje jednoduchý trik, ako sa jej zbaviť. Stačí reďkovky nakrájať na plátky, osoliť a nechať chvíľku odležať. Soľ spôsobí, že reďkovky pustia šťavu a následne toľko nepália.
Okrem toho, že reďkovky dodajú nášmu telu dôležité vitamíny a minerály, pôsobia na náš organizmus aj antibakteriálne a antimykoticky. Dokážu tak našej tráviacej sústave pomôcť v boji s rôznymi škodlivými baktériami a plesňami. V neposlednom rade tráveniu prospievajú aj vďaka svojmu vysokému obsahu vlákniny.