Repný koláč s pomarančovým krémom

Repný koláč s pomarančovým krémom

Rovnako ako mrkva aj repa je skvelá na sladké pečenie. Dodáva cestu vlhkosť a sviežosť. Tento koláč je diétny a pritom chuťovo skvelý.

Ingrediencie

Na koláč:

  • 200 g hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • ½ lyžičky škorice
  • 150 g trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • ½ lyžičky vanikového extraktu
  • 300 ml slnečnicového oleja
  • 225 g surovej červenej repy

Na krém:

  • 50 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • pomarančová kôra z jedného pomaranča
  • 125 g krémového syra typu philadelphie

Postup

  • V miske zmiešajte múku, jedlú sódu, kypriaci prášok, škoricu, cukor a štipku soli
  • Rozšľahajte vajcia s vanilkovým extraktom a olejom
  • Nalejte na múčnú zmes a premiešajte do hladkého cesta
  • Surovú repu nastrúhajte na hrubom strúhadle a vmiešajte do cesta
  • Nalejte do vymastenej tortovej formy, na plech alebo do hranatej formy na pečenie
  • Pečte 40 minút na 180 °
  • Na krém vyšľahajte dohladka maslo s práškovým cukrom a pomarančovou kôrou
  • Pridajte krémový syr a znova vymiešajte
  • Krém natrite na vychladnutý korpus a ozdobte pomarančovou kôrou
Repový koláč s bielou polevou
Zdroj: womanandhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.