Repný šalát s modrým syrom

Repný šalát s modrým syrom

Tento jednoduchý šalát vo východoeurópskom štýle so sladkou pečenou repou marinovanou v octe z červeného vína, aby bola chutnejšia, než sa zmieša s jarnou cibuľkou, bylinkami a rozdrobenou Nivou.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg strednej repy
  • 60 ml hroznového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 1 lyžička hnedého cukru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 jarné cibuľky (nakrájané na tenké plátky)
  • 1 lyžica jemne nasekaného kôpru
  • 1 lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • 115 g modrého syra (Niva)

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • V menšej zapekacej miske potrieme repu olejom a dochutíme soľou a korením.
  • Zapekaciu misu pevne prikryte alobalom a pečte repu asi 1 hodinu a 15 minút, kým nezmäkne.
  • Nechajte vychladnúť, potom repu olúpte a nakrájajte na klinky.
  • Vo veľkej mise rozšľahajte hroznový olej s citrónovou šťavou, octom, cukrom a cesnakom, dochuťte soľou a korením.
  • Pridajte repu, premiešajte, aby sa obalila a nechajte 30 minút stáť pri izbovej teplote.
  • K repe pridajte jarnú cibuľku, kôpor a petržlen a dobre premiešajte.
  • Preložte repu na taniere, posypte rozdrobenou nivou a podávajte.

Chýba vám v týchto receptoch na šalát z červenej repy mäso? Pripravte si naše ďalšie varianty napríklad na šaláty s kuracím mäsom a cestovinami !

Kúsky opečené repy s modrým syrom a kôprom.
Zdroj: blythesblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.