Varená repa v kombinácii s cesnakom, majonézou a čerstvým kôprom je úplná lahôdka! Cesnak nátierky dodáva grády, ale sladká repa ho krásne vyvažuje.
Ingrediencie
- 4 extra veľké repy
- 4 strúčiky cesnaku, lisované
- 1/4 šálky majonézy
- 1 čajová lyžička morskej soli
- 1 polievková lyžica čerstvého kôpru, nasekaného
- čerstvá bageta
- čerstvá pažítka na servírovanie
Postup
- Repu nakrájajte na polovice a vložte do veľkej nádoby naplnenej vodou.
- Varte na strednom / vysokom ohni, kým repa po prepichnutí vidličkou mäkká.
- Olúpte a nechajte úplne vychladnúť.
- Nastrúhajte repu do veľkej misy a pridajte zvyšné prísady.
- Pridajte soľ podľa chuti.
- Podávajte na plátkoch bagety.
- Ozdobte čerstvým kôprom a nasekanou pažítkou.
Ak ste fanúšikmi tejto špecifickej zeleniny, rozhodne sa nezabudnite pozrieť na naše recepty na červenú repu 12x inak!