Skvelá alternatíva k hummusu a dobrý spôsob, ako využiť repu, ktorá je v sezóne snáď vždy. Podávajte nátierku s nejakými zdravými krekermi ako jednoduché obedňajšie občerstvenie alebo ako predjedlo pri stretnutí s priateľmi.
Ingrediencie
- 4 stredné repy, olúpané a nakrájané na 2,5 cm kocky
- 5 lyžíc roztierateľného smotanového syra
- šťava z 1 veľkého citróna
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1/4 lyžičky morskej soli
- 1/4 lyžičky čierneho korenia (voliteľné)
Postup
- Varte nakrájanú a olúpanú repu v pare 25 – 30 minút, alebo pokiaľ nebude možné ju ľahko prepichnúť vidličkou.
- Odstavte z ohňa a repu nechajte mierne vychladnúť.
- Vložte vychladenú repu a zvyšné ingrediencie do kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
- Ochutnajte a dochuťte.
- Pred podávaním nátierku ešte ochlaďte.