Repová nátierka so smotanovým syrom

Repová nátierka so smotanovým syrom

Skvelá alternatíva k hummusu a dobrý spôsob, ako využiť repu, ktorá je v sezóne snáď vždy. Podávajte nátierku s nejakými zdravými krekermi ako jednoduché obedňajšie občerstvenie alebo ako predjedlo pri stretnutí s priateľmi.

Ingrediencie

  • 4 stredné repy, olúpané a nakrájané na 2,5 cm kocky
  • 5 lyžíc roztierateľného smotanového syra
  • šťava z 1 veľkého citróna
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 1/4 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia (voliteľné)

Postup

  1. Varte nakrájanú a olúpanú repu v pare 25 – 30 minút, alebo pokiaľ nebude možné ju ľahko prepichnúť vidličkou.
  2. Odstavte z ohňa a repu nechajte mierne vychladnúť.
  3. Vložte vychladenú repu a zvyšné ingrediencie do kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
  4. Ochutnajte a dochuťte.
  5. Pred podávaním nátierku ešte ochlaďte.
Dip z červenej repy so syrom servírovaný v miske.
www.theconsciousdietitian.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.