Repová polievka s rascou a chilli

Repová polievka s rascou a chilli

Lahodná korenená výživná polievka so zeleninou vás zahreje a zároveň uspokojí chuťové bunky aj tých najnáročnejších stravníkov!

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 cibuľa, olúpaná a nakrájaná na drobné kocky
  • 2 tyčinky stonkového zeleru, nakrájaného na drobné kocky
  • ½ stredného pastiera, olúpaného a najemno nasekaného
  • 3 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 čajová lyžička celej rasce, opraženého
  • 1 čajová lyžička chilli prášku
  • 3 veľké červené repy, olúpané a hrubo nasekané
  • 1 liter zeleninového vývaru, horúci
  • ½ citróna
  • soľ a čerstvo mleté korenie

Na ozdobu:

  • 100 g pistácií, bez škrupiny
  • 100 ml crème fraîche
  • hrachové výhonky

Postup

  1. Olej zahrejte vo veľkom hrnci na strednom plameni.
  2. Pridajte maslo a nechajte ho speniť, potom pridajte cibuľu, zeler, pastier, cesnak a korenie.
  3. Miešajte jednu až dve minúty a potom mierne znížte teplotu.
  4. Nechajte zeleninu variť, kým nezmäkne, približne ďalších osem minút.
  5. Pridajte červenú repu a potom prilejte vývar.
  6. Priveďte do varu, potom prikryte a varte, kým repa nezmäkne, približne 30 minút.
  7. Medzitým vezmite pistácie a jednu minútu blanšírujte vo vriacej vode.
  8. Tým získajú jasne zelenú farbu.
  9. Sceďte a ihneď ochlaďte v ľadovej vode.
  10. Znovu sceďte, osušte kuchynskou utierkou a potom ich nasekajte nahrubo.
  11. Akonáhle je červená repa mäkká, rozmixujte polievku tyčovým mixérom.
  12. Vytlačte viac ako polovicu citróna a potom dochuťte soľou a korením.
  13. Dajte polievku do teplých misiek a potom ozdobte crème fraîche, pistáciami a hráškovými výhonkami.
Korenená polievka z repy ozdobená hrachovými výhonkami servírovaná v miske s lyžicou.
www.foodandwine.ie

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.