Ďalší variant úžasného vegetariánskeho carpaccia – tentoraz s mozzarellou a šifónádou z bazalky. Jednoduché, efektné a úplne delikátne! Podávajte s chlebom ako hlavný chod či samotné ako predjedlo.
Čo budete potrebovať
- 2 mozzarelly
- 2 stredné červené repy
- 2 stredné paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- malá hrsť čerstvej bazalky
- šťava z 1 citróna
- 4 lyžice olivového oleja
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Paradajky nakrájajte na kocky.
- Cesnak nasekajte a potom v mise zmiešajte spolu s paradajkami a polovicou olivového oleja.
- Dajte bokom a nechajte vylúhovať chute, zatiaľ čo budete pripravovať zvyšok pokrmu.
- Olúpte repu a potom ju pomocou mandolíny nakrájajte na čo najjemnejšie plátky.
- Nastavte mandolínu na najtenšie nastavenie plátkov a snažte sa, aby plátky boli hrubé asi 1 mm alebo menej.
- Mozzarellu nakrájajte najemno a potom si pripravte šifónádu z bazalky.
- Zarovnajte všetky lístky bazalky, zrolujete ich po dĺžke a potom ich nakrájajte najemno, aby ste vytvorili stuhy.
- Červenú repu a mozzarellu naaranžujte na dva dva taniere.
- Naaranžujte krúžky červenej repy, moté mozzarellu, opäť červenú repu a mozzarellu a nakoniec červenú repu.
- Všetko pokvapkajte citrónovou šťavou a zvyšným olivovým olejom a posypte čerstvo mletým čiernym korením a bazalkou.
- Podávajte s paradajkou uprostred taniera.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie najlepšie hodnotených elektrických krájačov potravín . Kto vyhral v našom teste?