Repové karbonátky

Repové karbonátky

Karbonátky z červenej repy sú veľmi obľúbené. Keď časť mäsa nahradíte zeleninou získate veľmi chutné, zdravšie a tiež lacnejšie jedlo.

Ingrediencie

  • 400 g surovej nastrúhanej repy
  • 600 g mletého mäsa – mix bravčové a hovädzie
  • 2 lyžičky soli
  • korenie
  • čerstvé bylinky – koriander/ tymián/ rozmarín
  • štipka chilli

Postup

  • Všetky ingrediencie starostlivo premiešajte vo veľkej mise
  • Na lyžicou naberte časť zmesi a rukami z nej vytvarujte guľu alebo placku
  • Postupne takto vytvorte guličky/placky z celej zmesi a nechajte ich chvíľu oddýchnuť v chladničke
  • Vo väčšej panvici rozpáľte vrstvu oleja a opekajte karbonátky z oboch strán do zlatista
  • Ak chcete zdravší variant pečte fašírky nasucho v rúre – 30 minút na 180°
  • Podávajte so vareným alebo šťouchaným zemiakom, alebo so zemiakovou kašou
Osmažené repové placky na panvici ozdobené petržlenom
Zdroj: offthespork.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.