Restovaná hliva ustricovitá so zelenými fazuľkami

Restovaná hliva ustricovitá so zelenými fazuľkami

Luxusný restovaný pokrm z hlivy ustricovej, zelených fazuliek, omáčky hoisin a ďalších niekoľkých bežných ingrediencií, ktoré máte väčšinou v špajze. Ide o rýchlu prílohu, ktorú môžete servírovať napríklad ku grilovanému mäsu!

Ingrediencie

  • 1 balenie hlivy ustricovej
  • 250 g zelených fazuliek (môžu byť aj mrazené)
  • 4 lyžice oleja
  • 4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
  • 1/2 až 1 lyžička omáčky Hoisin
  • 2 polievkové lyžice vody
  • 1/2 lyžičky mletého korenia
  • soľ podľa chuti

Postup

  • Hlivu nakrájajte na požadovanú veľkosť a dajte bokom (neumyte ju).
  • Fazuľky umyte a nakrájajte na rovnakú veľkosť.
  • Potom tieto jednotlivé fazuľky prekrojte pozdĺžne napoly, aby boli odhalené semená.
  • Umiestnite panvicu na mierny stredný plameň a nalejte lyžicu oleja.
  • Nechajte rozohriať olej a potom do panvice pridajte nakrájanú hlivu ustricovú.
  • Dochuťte soľou a na stredne vysokom ohni 3-5 minút restujte hlivu ustricovú, kým jej okraje nezhnednú a nezačnú mierne chrumkať.
  • Akonáhle zhnednú, presuňte hlivu do samostatnej misky a rovnakú panvicu umiestnite na mierny stredný oheň.
  • Nalejte na panvicu dve lyžice oleja, zohrejte, potom pridajte plátky cesnak a restujte 2-3 minúty na miernom strednom ohni.
  • Zmiešajte omáčku Hoisin s vodou a nalejte na restovaný cesnak.
  • Potom pridajte fazuľku a nakoniec korenie.
  • V prípade potreby dochuťte soľou.
  • Akonáhle sa voda úplne zredukuje a fazuľa sú uvarené, pridajte chrumkavé huby.
  • Zmiešajte a varte ingrediencie na veľmi miernom ohni 2-3 minúty.
  • Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou.
  • Podávajte teplé!
Zmes hlivy a zelených fazuliek v panvici.
www.islandsmile.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.