Tento pokrm urobí fanúšika pečene aj z toho najzarytejšieho odporcu! Krehké, korenené kúsky hovädzej pečene orestované spolu s ružičkovým kelom vo voňavej omáčke a podávané na lôžku z jemných ázijských rezancov? To je jednoducho delikatesa!
Čo budete potrebovať
- 500 g rezancov chow mein
- 500 g ružičkového kelu nakrájaného na polovice
- 500 g hovädzej pečene, nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
- 1 cibuľa, nakrájaná na polkolieska
- 2 nasekané strúčiky cesnaku
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 6 lyžíc olivového oleja (v prípade potreby použite viac oleja)
Postup
- Uvarte rezance podľa návodu na obale.
- Sceďte a pridajte ich do veľkej misy.
- Medzitým rozohrejte nepriľnavú panvicu na stredne vysokú teplotu, potom pridajte 2–3 lyžice oleja a ružičkový kel opekajte za častého miešania reznou stranou dole, kým ľahko nezhnedne a neprepečie sa.
- Preložte do misky.
- Utrite panvicu papierovou utierkou, aby ste odstránili pripálené kúsky.
- Do rovnakej panvice pridajte 1-2 lyžice oleja a pečeň opekajte po dávkach na stredne vysokom ohni, kým ľahko nezhnednú a neprepečú sa.
- Panvicu nepreplňujte, aby sa pečeň nevarila vo vlastnej šťave.
- Medzi jednotlivými dávkami vytierajte panvicu papierovou utierkou a podľa potreby pridávajte olej.
- Preložte hotovú pečeň do misy s ružičkovým kelom.
- Do panvice pridajte 2-3 lyžice oleja a pridajte 1 cibuľu nakrájanú na polkrúžky.
- Opekajte na stredne vysokom ohni, kým cibuľa ľahko nezhnedne a nezosklovatí.
- Dajte ružičkový kel a pečeň späť na panvicu, pridajte 4 lyžice sójovej omáčky, lisovaný cesnak a všetko premiešajte.
- Hovädziu pečeň a ružičkový kel preložte na rezance a ihneď teplé podávajte.
- Dobrú chuť!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie luxusných panvíc Woll . Majú nejaké nedostatky? A aké sú ich prednosti? Poďte si to prečítať!