Restovaná kuracia pečeň na víne

Restovaná kuracia pečeň na víne

Kombinácia kuracej pečene, červeného vína, cibuľky a cibuľovej marmelády je úplne výborná! Servírujte so zemiakovou kašou a vaša rodina bude nadšená.

Ingrediencie

  • 500 g kuracej pečene
  • 2 cibuľa
  • 2 dcl červeného vína
  • 3 lyžice cibuľovej marmelády
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1/2 lyžičky soli a korenia
  • 2 lyžice oleja
  • trstinový cukor na dochutenie (v prípade potreby)

Postup

  1. Umyte, odblaňte a nakrájajte pečeň na stredné kúsky.
  2. Pečeň vložte na panvicu a restujte zo všetkých strán, po orestovaní dajte do misky.
  3. Pečeň by mala zostať mierne ružovkastá.
  4. Pridajte zvyšný olej, rozohrejte a pridajte cibuľu nakrájanú na drobné plátky, restujte do zlatohneda.
  5. Pridajte mletú papriku a hneď zalejte vínom, pridajte cibuľovú marmeládu, soľ a korenie.
  6. Dostatočne prevarte, v prípade veľkej kyslosti môžete dochutiť cukrom.
  7. Do omáčky vložíte restovanú pečeň a prehrejte.
  8. Restovaná pečeň podávajte so zemiakmi kašou.
Pečeň s červeným vínom, cibuľou a cibuľovou marmeládou servírovaná na tácke.
www.hranene.framar.bg

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.