Kombinácia kuracej pečene, červeného vína, cibuľky a cibuľovej marmelády je úplne výborná! Servírujte so zemiakovou kašou a vaša rodina bude nadšená.
Ingrediencie
- 500 g kuracej pečene
- 2 cibuľa
- 2 dcl červeného vína
- 3 lyžice cibuľovej marmelády
- 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
- 1/2 lyžičky soli a korenia
- 2 lyžice oleja
- trstinový cukor na dochutenie (v prípade potreby)
Postup
- Umyte, odblaňte a nakrájajte pečeň na stredné kúsky.
- Pečeň vložte na panvicu a restujte zo všetkých strán, po orestovaní dajte do misky.
- Pečeň by mala zostať mierne ružovkastá.
- Pridajte zvyšný olej, rozohrejte a pridajte cibuľu nakrájanú na drobné plátky, restujte do zlatohneda.
- Pridajte mletú papriku a hneď zalejte vínom, pridajte cibuľovú marmeládu, soľ a korenie.
- Dostatočne prevarte, v prípade veľkej kyslosti môžete dochutiť cukrom.
- Do omáčky vložíte restovanú pečeň a prehrejte.
- Restovaná pečeň podávajte so zemiakmi kašou.