Restované cesnakové rezance s kuraťom

Restované cesnakové rezance s kuraťom

Ázijské pokrmy sú veľmi populárne, a keď sa nám podarí si ich pripraviť v domácom prostredí, chutia nám dvojnásobne.

Tento recept je jednoduchý, rýchly a veľmi dobrý. Zaujímavé sú aj iné pochúťky. Vynikajúce sú recepty na kuracie karí .

Ingrediencie:

Omáčka:

  • 1/3 hrnčeka sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžica omáčky Sriracha
  • 2 lyžice ustricovej omáčky
  • 1 lyžica strúhaného zázvoru (asi 2 cm)
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku

Cesnakové rezance:

  • 250 g špaget
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 600 g vykostených kuracích stehien
  • 250 g hnedých húb
  • 1 červená paprika
  • 1 veľká mrkva
  • 1 hrnček hrášku
  • 2 lyžice čerstvého koriandra

Postup:

  • Stehná nakrájame na kocky, huby na plátky a papriku na jemné kocky.
  • Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
  • V malej miske zmiešame sójovú omáčku, hnedý cukor, omáčku sriracha, ustrícovú omáčku, zázvor, sezamový olej a cesnak. Zatiaľ odložíme bokom.
  • Dáme si variť hrniec s vodou, ktorú osolíme a privedieme do varu. Uvaríme v nej špagety podľa návodu na obale.
  • Na panvici zahrejeme olej (ideálne, keď máme Wok) a vhodíme nakrájané kura.
  • Prilejeme 2 lyžice zmesi sójovej omáčky a necháme za občasného premiešania variť asi 5 minút. Potom dierovanou naberačkou preložíme kura do čistej misky a zakryjeme.
  • Do panvice dáme huby, papriku, mrkvu a hrášok. Varíme asi 4 minúty a nezabúdame priebežne miešať.
  • Nakoniec vmiešame uvarené špagety, kura a zvyšok sójovej zmesi. Premiešame a necháme zhruba 3 minúty prevariť.
  • Ihneď servírujeme ozdobené koriandrom.
Ázijské restované rezance s cesnakom, kúskami kurčaťa a čerstvou zeleninou.
Zdroj: https://www.jessicagavin.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.