Ázijské pokrmy sú veľmi populárne, a keď sa nám podarí si ich pripraviť v domácom prostredí, chutia nám dvojnásobne.
Tento recept je jednoduchý, rýchly a veľmi dobrý. Zaujímavé sú aj iné pochúťky. Vynikajúce sú recepty na kuracie karí .
Ingrediencie:
Omáčka:
- 1/3 hrnčeka sójovej omáčky
- 2 polievkové lyžice hnedého cukru
- 1 lyžica omáčky Sriracha
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 1 lyžica strúhaného zázvoru (asi 2 cm)
- 1 lyžička sezamového oleja
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
Cesnakové rezance:
- 250 g špaget
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 600 g vykostených kuracích stehien
- 250 g hnedých húb
- 1 červená paprika
- 1 veľká mrkva
- 1 hrnček hrášku
- 2 lyžice čerstvého koriandra
Postup:
- Stehná nakrájame na kocky, huby na plátky a papriku na jemné kocky.
- Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
- V malej miske zmiešame sójovú omáčku, hnedý cukor, omáčku sriracha, ustrícovú omáčku, zázvor, sezamový olej a cesnak. Zatiaľ odložíme bokom.
- Dáme si variť hrniec s vodou, ktorú osolíme a privedieme do varu. Uvaríme v nej špagety podľa návodu na obale.
- Na panvici zahrejeme olej (ideálne, keď máme Wok) a vhodíme nakrájané kura.
- Prilejeme 2 lyžice zmesi sójovej omáčky a necháme za občasného premiešania variť asi 5 minút. Potom dierovanou naberačkou preložíme kura do čistej misky a zakryjeme.
- Do panvice dáme huby, papriku, mrkvu a hrášok. Varíme asi 4 minúty a nezabúdame priebežne miešať.
- Nakoniec vmiešame uvarené špagety, kura a zvyšok sójovej zmesi. Premiešame a necháme zhruba 3 minúty prevariť.
- Ihneď servírujeme ozdobené koriandrom.