Restované hovädzie so šampiňónmi na čínsky spôsob

Restované hovädzie so šampiňónmi na čínsky spôsob

Luxusný flank steak s nakrájanými šampiňónmi a jarnou cibuľkou v lahodnej pikantnej ázijskej omáčke vás úplne dostane! Navyše príprava tohto pokrmu zaberie menej ako 30 minút.

Čo budete potrebovať

  • 500 g flank steaku
  • 1 a ½ lyžice jedlej sódy
  • 2 a ½ šálky nakrájaných šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 lyžice oleja

Na omáčku:

  • ¾ šálky studeného hovädzieho vývaru
  • 2 a ½ lyžice kukuričného škrobu
  • 2 lyžice ryžového vína Shaoxing
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžičky ustricovej omáčky
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • ¼ lyžičky bieleho korenia
  • 1 lyžička cukru

Postup

  • Nakrájajte flank steak na tenké prúžky cez vlákna.
  • Vložte do misky, posypte jedlou sódou a jemne premiešajte, aby sa celé hovädzie mäso obalilo.
  • Potom prikryte a nechajte mäso 15 minút marinovať.
  • Jedlú sódu zmyte a hovädzie mäso niekoľkokrát opláchnite.
  • Mäso osušte papierovou utierkou a odložte nabok.
  • Pridajte všetky ingrediencie na omáčku do veľkého džbánu a dobre premiešajte.
  • Nalejte olej do panvice a nastavte sporák na vysokú teplotu.
  • Zatiaľ čo sa olej zahrieva, odstráňte korene z jarnej cibuľky a nakrájajte ich na 5 cm dlhé kúsky.
  • Pridajte do oleja jarnú cibuľku a za stáleho miešania asi 1 minútu opekajte.
  • Do panvice pridajte hovädzie mäso a za stáleho miešania restujte 1 minútu.
  • Pridajte nakrájané šampiňóny a za stáleho miešania opekajte ďalšie 2 minúty.
  • Pridajte tiež na plátky nakrájaný cesnak a za stáleho miešania minútu restujte.
  • Pripravenú omáčku poriadne premiešajte a potom ju nalejte na panvicu.
  • Omáčka rýchlo zhustne, takže ju zamiešajte, aby sa vaša restovaná zmes obalila a varte 1 minútu, aby sa omáčka prehriala.
  • Ihneď podávajte.
Flank steak s nakrájanými šampiňónmi a jarnou cibuľkou v lahodnej pikantnej ázijskej omáčke v miske.
www.sprinklesandsprouts.com

Pripravili sme si pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty z pomalého hrnca . Obrovskou výhodou je, že si napríklad taký obed môžete pripraviť už pred noc. Nie je nutné stáť pri platni a strážiť, aby sa vám niečo nepripálilo.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.