Luxusný flank steak s nakrájanými šampiňónmi a jarnou cibuľkou v lahodnej pikantnej ázijskej omáčke vás úplne dostane! Navyše príprava tohto pokrmu zaberie menej ako 30 minút.
Čo budete potrebovať
- 500 g flank steaku
- 1 a ½ lyžice jedlej sódy
- 2 a ½ šálky nakrájaných šampiňónov
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
- 2 jarné cibuľky
- 2 lyžice oleja
Na omáčku:
- ¾ šálky studeného hovädzieho vývaru
- 2 a ½ lyžice kukuričného škrobu
- 2 lyžice ryžového vína Shaoxing
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžičky ustricovej omáčky
- 2 lyžičky sezamového oleja
- ¼ lyžičky bieleho korenia
- 1 lyžička cukru
Postup
- Nakrájajte flank steak na tenké prúžky cez vlákna.
- Vložte do misky, posypte jedlou sódou a jemne premiešajte, aby sa celé hovädzie mäso obalilo.
- Potom prikryte a nechajte mäso 15 minút marinovať.
- Jedlú sódu zmyte a hovädzie mäso niekoľkokrát opláchnite.
- Mäso osušte papierovou utierkou a odložte nabok.
- Pridajte všetky ingrediencie na omáčku do veľkého džbánu a dobre premiešajte.
- Nalejte olej do panvice a nastavte sporák na vysokú teplotu.
- Zatiaľ čo sa olej zahrieva, odstráňte korene z jarnej cibuľky a nakrájajte ich na 5 cm dlhé kúsky.
- Pridajte do oleja jarnú cibuľku a za stáleho miešania asi 1 minútu opekajte.
- Do panvice pridajte hovädzie mäso a za stáleho miešania restujte 1 minútu.
- Pridajte nakrájané šampiňóny a za stáleho miešania opekajte ďalšie 2 minúty.
- Pridajte tiež na plátky nakrájaný cesnak a za stáleho miešania minútu restujte.
- Pripravenú omáčku poriadne premiešajte a potom ju nalejte na panvicu.
- Omáčka rýchlo zhustne, takže ju zamiešajte, aby sa vaša restovaná zmes obalila a varte 1 minútu, aby sa omáčka prehriala.
- Ihneď podávajte.
Pripravili sme si pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty z pomalého hrnca . Obrovskou výhodou je, že si napríklad taký obed môžete pripraviť už pred noc. Nie je nutné stáť pri platni a strážiť, aby sa vám niečo nepripálilo.