Restované kačacie prsia s medovým glazé

Restované kačacie prsia s medovým glazé

Pokiaľ ste kačicu nikdy nepripravovali, toto je ten pravý recept pre vás. Na panvici opečené kačacie prsia s lepkavým medovo-sójovým glazé sú jednoducho vynikajúce a neuveriteľne jednoduché na prípravu!

INGREDIENCIA

  • 4 kačacie prsia (každé asi 150 g)
  • 4 rozdrvené strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky nasekaného zázvoru
  • 1 červená chilli paprička zbavená semienok a nakrájaná nadrobno
  • ½ šálky kuracieho vývaru
  • ¼ šálky sójovej omáčky
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžička limetkovej šťavy

POSTUP

  • Kačacie prsia osušte papierovými utierkami a potom narežte kožu ostrým nožom.
  • Dávajte pozor, aby ste mäso neprerezali.
  • Poriadne osoľte.
  • Rozpáľte veľkú panvicu na stredne vysokom plameni a pridajte prsia kožou dole.
  • Opekajte 6–7 minút, kým nie je koža tmavo zlatisto hnedá a na panvici nebude veľa tuku.
  • Otočte kačicu a restujte ďalšie 2-3 minúty, kým nebude hotová podľa vašich preferencií.
  • Vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Kačaciu masť zlejte a na panvici nechajte pár lyžičiek.
  • Do panvice pridajte zázvor, cesnak a chilli a restujte, kým sa nerozvonia.
  • Zalejte vývarom, sójovou omáčkou, medom a limetkovou šťavou a nechajte variť, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu.
  • V prípade potreby dochuťte ďalšou sójovou omáčkou, medom či limetkou.
  • Kačicu naporciujte a podávajte s uvarenou ryžou, s uhorkou, jarnou cibuľkou a červenou paprikou.
  • Prelejte omáčkou a podávajte.
Nakrájaná kačica s ryžou, uhorkou a chilli na tanieri.
www.simply-delicious-food.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.