Pokiaľ ste kačicu nikdy nepripravovali, toto je ten pravý recept pre vás. Na panvici opečené kačacie prsia s lepkavým medovo-sójovým glazé sú jednoducho vynikajúce a neuveriteľne jednoduché na prípravu!
INGREDIENCIA
- 4 kačacie prsia (každé asi 150 g)
- 4 rozdrvené strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky nasekaného zázvoru
- 1 červená chilli paprička zbavená semienok a nakrájaná nadrobno
- ½ šálky kuracieho vývaru
- ¼ šálky sójovej omáčky
- 3 lyžice medu
- 1 lyžička limetkovej šťavy
POSTUP
- Kačacie prsia osušte papierovými utierkami a potom narežte kožu ostrým nožom.
- Dávajte pozor, aby ste mäso neprerezali.
- Poriadne osoľte.
- Rozpáľte veľkú panvicu na stredne vysokom plameni a pridajte prsia kožou dole.
- Opekajte 6–7 minút, kým nie je koža tmavo zlatisto hnedá a na panvici nebude veľa tuku.
- Otočte kačicu a restujte ďalšie 2-3 minúty, kým nebude hotová podľa vašich preferencií.
- Vyberte z panvice a dajte bokom.
- Kačaciu masť zlejte a na panvici nechajte pár lyžičiek.
- Do panvice pridajte zázvor, cesnak a chilli a restujte, kým sa nerozvonia.
- Zalejte vývarom, sójovou omáčkou, medom a limetkovou šťavou a nechajte variť, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu.
- V prípade potreby dochuťte ďalšou sójovou omáčkou, medom či limetkou.
- Kačicu naporciujte a podávajte s uvarenou ryžou, s uhorkou, jarnou cibuľkou a červenou paprikou.
- Prelejte omáčkou a podávajte.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?