Jemné kalamáre s pár ingredienciami restované iba pár minút. Podávajte s citrónom pre kyslosť a chrumkavým chlebom na naberanie zvyškov cesnakovo-máslovej omáčky. Je to delikatesa!
Ingrediencie
- 500 g očistených kalamár (telá nakrájajte na krúžky a chápadlá nechajte celé)
- lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 2 lyžičky drveného cesnaku
- 1 lyžica nahrubo nasekaných listov petržlenu
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie
- 1 citrón, nakrájaný na osminky
Postup
- Kalamáre osušte papierovým obrúskom.
- Vo veľkej panvici rozpáľte olej na vysokú teplotu.
- Pridajte kalamáre, potom pridajte maslo, cesnak a petržlenovú vňať.
- Dochuťte soľou a korením.
- Restujte a počas restovania kalamáre prehadzujte, kým nie sú hotové (trvá to cca 1 – 2 minúty).
- Dosoľte, okoreňte a podávajte s citrónom.