Restované kuracie mäso s hubami

Restované kuracie mäso s hubami

Táto lahodná večera s kuracím soté a šampiňónmi je pripravená na podávanie za menej ako 30 minút. To je perfektné, keď máte po náročnom dni málo času na prípravu teplej večere. Recept je vyrobený z jednoduchých surovín a všetko je varené v jednej panvici.

Čo budeme potrebovať

  • 170 g kuracích pŕs
  • soľ
  • korenie
  • 40 hladkej múky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 500 g šampiňónov (nakrájaných na štvrtky)
  • 120 ml zeleninového vývaru
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  • Vložte múku do plytkej misky.
  • Kurča osoľte a okoreňte, potom obaľte v múke a straste prebytok.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej a 1 lyžicu olivového oleja na stredne vysokú teplotu.
  • Kurča varte, kým nezhnedne a neprepečie, asi 3 minúty z každej strany.
  • Preneste na tanier a voľne prekryte fóliou.
  • Znížte teplotu na strednú, pridajte tymián, huby a zvyšné 2 lyžice olivového oleja a varte do zmäknutia 6 minút.
  • Pridajte vývar a varte za stáleho miešania, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu, asi 3 minúty.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Vráťte kura na panvicu spolu so šťavou a posypte petržlenovou vňaťou.

Základom pre chutné soté s kuracím mäsom je panvička. Vyberte si tú najlepšiu oceľovú panvicu za našej recenzie a pripravte si nezabudnuteľný kulinársky zážitok.

Kúsky šampiňónov v omáčke so špenátom a mäsom.
Zdroj: sipandfeast.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.