Restované kuracie mäso so zeleninou v čínskej omáčke

Restované kuracie mäso so zeleninou v čínskej omáčke

Vyskúšajte tieto šťavnaté kúsky kuracích pŕs a jemná a chrumkavá zelenina v chutnej omáčke zo sójovej omáčky, cesnaku, medu a srirachy. Zamilujete sa!

Čo budete potrebovať

  • 500 g mrazenej nakrájanej zeleniny
  • 2 lyžice avokádového oleja
  • 700 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
  • 1 lyžica prelisovaného čerstvého cesnaku
  • 1 lyžica nastrúhaného čerstvého koreňa zázvoru

Na omáčku:

  • 3 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica srirachy
  • 1 lyžička kukuričného škrobu

Na ozdobu:

  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 lyžička sezamových semienok
  • ¼ šálky jarnej cibuľky, nakrájané na tenké plátky

Postup

  • V malej miske prešľahajte sójovú omáčku, ryžový ocot, med, srirachu a kukuričný škrob.
  • Dajte bokom.
  • Vložte mrazenú zeleninu do veľkej misy vhodnej do mikrovlnnej rúry.
  • Pridajte 2 polievkové lyžice vody, prikryte a vložte do mikrovlnnej rúry po dobu 3 minút.
  • Jemne premiešajte, sceďte a dajte bokom.
  • Zelenina v tejto chvíli nebude úplne rozmrazená – to je v poriadku.
  • Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni asi 2 minúty.
  • Pridajte mäso a za stáleho miešania opekajte zo všetkých strán asi 5 minút.
  • Pridajte cesnak a zázvor a restujte za stáleho miešania 1 minútu.
  • Omáčku ešte rýchlo premiešajte, potom pridajte zeleninu a omáčku do panvice.
  • Varte za mierneho miešania, kým nie je mäso prevarené a omáčka nezhustne, asi 2 minúty.
  • Odstavte z ohňa, pokvapkajte sezamovým olejom a posypte sezamovými semienkami a nakrájanou jarnou cibuľkou.
  • Ihneď podávajte.
Kúsky kuracích pŕs a jemná a chrumkavá zelenina v chutnej omáčke zo sójovej omáčky, cesnaku, medu a srirachy na tanieri s paličkami.
www.healthyrecipesblogs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.