Vyskúšajte tieto šťavnaté kúsky kuracích pŕs a jemná a chrumkavá zelenina v chutnej omáčke zo sójovej omáčky, cesnaku, medu a srirachy. Zamilujete sa!
Čo budete potrebovať
- 500 g mrazenej nakrájanej zeleniny
- 2 lyžice avokádového oleja
- 700 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
- 1 lyžica prelisovaného čerstvého cesnaku
- 1 lyžica nastrúhaného čerstvého koreňa zázvoru
Na omáčku:
- 3 lyžice svetlej sójovej omáčky
- 1 lyžica ryžového octu
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica srirachy
- 1 lyžička kukuričného škrobu
Na ozdobu:
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1 lyžička sezamových semienok
- ¼ šálky jarnej cibuľky, nakrájané na tenké plátky
Postup
- V malej miske prešľahajte sójovú omáčku, ryžový ocot, med, srirachu a kukuričný škrob.
- Dajte bokom.
- Vložte mrazenú zeleninu do veľkej misy vhodnej do mikrovlnnej rúry.
- Pridajte 2 polievkové lyžice vody, prikryte a vložte do mikrovlnnej rúry po dobu 3 minút.
- Jemne premiešajte, sceďte a dajte bokom.
- Zelenina v tejto chvíli nebude úplne rozmrazená – to je v poriadku.
- Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni asi 2 minúty.
- Pridajte mäso a za stáleho miešania opekajte zo všetkých strán asi 5 minút.
- Pridajte cesnak a zázvor a restujte za stáleho miešania 1 minútu.
- Omáčku ešte rýchlo premiešajte, potom pridajte zeleninu a omáčku do panvice.
- Varte za mierneho miešania, kým nie je mäso prevarené a omáčka nezhustne, asi 2 minúty.
- Odstavte z ohňa, pokvapkajte sezamovým olejom a posypte sezamovými semienkami a nakrájanou jarnou cibuľkou.
- Ihneď podávajte.