Už len z názvu tohto receptu sa vám musia zbiehať sliny. Lahodné opečené medailónky zo srnčieho mäsa sú podávané s omáčkou z bobuľovitého ovocia, balzamika, červeného vína a slivkového džemu a ako bonus ozdobené rozdrobeným modrým syrom. Neznie to dokonale?
Čo budete potrebovať
- 1 kg srnčích medailónikov so šírkou cca 10 cm a hrúbkou 1 cm
- soľ a korenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 lyžičky nasekaných čerstvých listov rozmarínu
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1/4 šálky suchého červeného vína
- 1/4 šálky balzamikového octu
- 1 lyžica slivkového džemu
- 3 lyžice vychladeného masla, nakrájaného na kúsky
- 3/4 šálky čerstvého bobuľovitého ovocia akéhokoľvek druhu
- 1/4 šálky rozdrobeného modrého syra
Postup
- Mäso rovnomerne osoľte a okoreňte.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokom plameni.
- Pridajte mäso a opekajte asi 1 – 2 minúty z každej strany.
- Pridajte rozmarín, cesnak, víno, balzamikový ocot a slivkový džem.
- Po 1 minúte mäso vyberte a udržujte v teple.
- Zredukujte množstvo tekutiny na niekoľko polievkových lyžíc.
- Všľahajte vychladené maslo, kým sa nerozpustí.
- Okamžite stiahnite panvicu z ohňa a vmiešajte bobuľovité ovocie.
- Na taniere naaranžujte medailónky, zalejte omáčkou a posypte rozdrobeným modrým syrom.