Teľacie obličky nakrájané na tenké plátky, rýchlo orestované na oleji a cesnaku, sú nielen vynikajúce, ale aj neuveriteľne jednoduché na prípravu. Pripravte ich svojej rodine ako večeru o všednom dni a uvidíte, ako si pochutnajú!
Ingrediencie
- 500 g teľacích obličiek, orezaných a nakrájaných na plátky
- 1 alebo 2 strúčiky cesnaku, olúpané a mierne rozdrvené
- biele víno
- olivový olej
- soľ a korenie
- vetvička čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekaná
- 1-2 sardelových filiet, roztlačených s kúskom masla (voliteľne)
Postup
- Ak chcete z obličiek odstrániť prípadné výrazné chute, namočte ich do vody s pár kvapkami citrónovej šťavy alebo octu asi na hodinu pri menších obličkách, na dve hodiny pri väčších.
- Preložte ich do sitka a nechajte pár minút odkvapkať.
- Vo veľkej panvici orestujte strúčiky cesnaku na olivovom oleji na miernom ohni, kým na okrajoch nezhnednú.
- Odstráňte a zlikvidujte.
- Zvýšte plameň na vysokú teplotu a pridajte nakrájané obličky.
- Sprudka ich orestujte, občas prehoďte a dochuťte soľou a korením, potom pridajte len kvapku bieleho vína.
- Pokiaľ používate, pridajte sardelovo-máslovú pastu úplne na záver a nechajte ju rozpustiť v šťave z varenia.
- Vypnite oheň a vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.
- Podávajte ihneď, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou, doplnené ryžou na masle alebo zemiakovou kašou, ak chcete.