Restované teľacie obličky na víne

Restované teľacie obličky na víne

Teľacie obličky nakrájané na tenké plátky, rýchlo orestované na oleji a cesnaku, sú nielen vynikajúce, ale aj neuveriteľne jednoduché na prípravu. Pripravte ich svojej rodine ako večeru o všednom dni a uvidíte, ako si pochutnajú!

Ingrediencie

  • 500 g teľacích obličiek, orezaných a nakrájaných na plátky
  • 1 alebo 2 strúčiky cesnaku, olúpané a mierne rozdrvené
  • biele víno
  • olivový olej
  • soľ a korenie
  • vetvička čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekaná
  • 1-2 sardelových filiet, roztlačených s kúskom masla (voliteľne)

Postup

  1. Ak chcete z obličiek odstrániť prípadné výrazné chute, namočte ich do vody s pár kvapkami citrónovej šťavy alebo octu asi na hodinu pri menších obličkách, na dve hodiny pri väčších.
  2. Preložte ich do sitka a nechajte pár minút odkvapkať.
  3. Vo veľkej panvici orestujte strúčiky cesnaku na olivovom oleji na miernom ohni, kým na okrajoch nezhnednú.
  4. Odstráňte a zlikvidujte.
  5. Zvýšte plameň na vysokú teplotu a pridajte nakrájané obličky.
  6. Sprudka ich orestujte, občas prehoďte a dochuťte soľou a korením, potom pridajte len kvapku bieleho vína.
  7. Pokiaľ používate, pridajte sardelovo-máslovú pastu úplne na záver a nechajte ju rozpustiť v šťave z varenia.
  8. Vypnite oheň a vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.
  9. Podávajte ihneď, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou, doplnené ryžou na masle alebo zemiakovou kašou, ak chcete.
Orestované teľacie vnútornosti na víne, servírované na tanieri a posypané petržlenovou vňaťou.
www.memoriediangelina.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.