Neuveriteľne jednoduché portugalské jedlo, ktoré však prekypuje výraznou chuťou. Skvele vynikne ako príloha na vašom večierku!
INGREDIENCIA
- 2 x 500 g mrazených lúpaných bôbov fava
- 6 plátkov slaniny, nahrubo nakrájaných
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 1/3 šálky nasekaného čerstvého koriandra
POSTUP
- Vložte bôby do žiaruvzdornej misky.
- Zalejte vriacou vodou a nechajte 5 minút odstáť alebo kým nerozmrznú.
- Sceďte.
- Rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na vysokom plameni.
- Pridajte slaninu a cesnak a za občasného miešania restujte 5 minút alebo pokiaľ slanina nebude chrumkavá a zlatistá.
- Pridajte bôby a varte za stáleho miešania 3–4 minúty alebo kým sa bôby neprehrejú.
- Vmiešajte koriander.
- Zmes nasypte do servírovacej misky.
- Ihneď podávajte.