Restovaný bôb na cesnaku so slaninou a koriandrom

Restovaný bôb na cesnaku so slaninou a koriandrom

Neuveriteľne jednoduché portugalské jedlo, ktoré však prekypuje výraznou chuťou. Skvele vynikne ako príloha na vašom večierku!

INGREDIENCIA

  • 2 x 500 g mrazených lúpaných bôbov fava
  • 6 plátkov slaniny, nahrubo nakrájaných
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1/3 šálky nasekaného čerstvého koriandra

POSTUP

  • Vložte bôby do žiaruvzdornej misky.
  • Zalejte vriacou vodou a nechajte 5 minút odstáť alebo kým nerozmrznú.
  • Sceďte.
  • Rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na vysokom plameni.
  • Pridajte slaninu a cesnak a za občasného miešania restujte 5 minút alebo pokiaľ slanina nebude chrumkavá a zlatistá.
  • Pridajte bôby a varte za stáleho miešania 3–4 minúty alebo kým sa bôby neprehrejú.
  • Vmiešajte koriander.
  • Zmes nasypte do servírovacej misky.
  • Ihneď podávajte.
Restovaný bôb obyčajný so slaninou a cesnakom v mise.
www.taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.