Restovaný losos na panvici so smotanou a špenátom

Restovaný losos na panvici so smotanou a špenátom

Restovaný losos je dobrý tip na jednoduchý a rýchly obed. Navyše so špenátovým podkladom to bude raj v ústach.

Ingrediencie

  • 4 porcie lososa bez kože
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 450 g mrazeného listového špenátu
  • 1 ks cibuľa
  • Soľ a korenie
  • Citrónová šťava

Postup

  • Porcie lososa bez kože umyte, osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou.
  • Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na jemné kocky.
  • Mrazené špenátové listy nechajte povoliť a následne nakrájajte nahrubo.
  • Na oleji speňte cibuľu s cesnakom, vmiešajte špenát, osoľte, okoreňte a nechajte 5-8 minút podusiť.
  • Keď sa šťava vysmahne, vlejte smotanu a ešte chvíľku prehrejte.
  • Na panvici na masle prepečte lososa z oboch strán.
  • Hotového lososa podávajte s teplým smotanovým špenátom.
  • Vhodnou prílohou k tomuto pokrmu sú opečené zemiaky alebo halušky.
Restovaný losos so smotanovým špenátom
Zdroj: spicedpeachblog.com

K lososu v uvedených úpravách sa hodia rôzne upravené zemiaky – hranolky, varené alebo kaše. K dusenému lososu môžeme podávať aj drobnejšie druhy cestovín alebo aj spomínané halušky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.