Restovaný losos je dobrý tip na jednoduchý a rýchly obed. Navyše so špenátovým podkladom to bude raj v ústach.
Ingrediencie
- 4 porcie lososa bez kože
- 100 ml smotany na šľahanie
- 450 g mrazeného listového špenátu
- 1 ks cibuľa
- Soľ a korenie
- Citrónová šťava
Postup
- Porcie lososa bez kože umyte, osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na jemné kocky.
- Mrazené špenátové listy nechajte povoliť a následne nakrájajte nahrubo.
- Na oleji speňte cibuľu s cesnakom, vmiešajte špenát, osoľte, okoreňte a nechajte 5-8 minút podusiť.
- Keď sa šťava vysmahne, vlejte smotanu a ešte chvíľku prehrejte.
- Na panvici na masle prepečte lososa z oboch strán.
- Hotového lososa podávajte s teplým smotanovým špenátom.
- Vhodnou prílohou k tomuto pokrmu sú opečené zemiaky alebo halušky.
K lososu v uvedených úpravách sa hodia rôzne upravené zemiaky – hranolky, varené alebo kaše. K dusenému lososu môžeme podávať aj drobnejšie druhy cestovín alebo aj spomínané halušky.