Jej milovníci určite ocenia naše recepty na rebarborové dobroty, ako sú koláče, marmelády a kompóty. Ale aj iné múčniky, z ktorých budete paf!
Buď ju milujete, alebo nenávidíte. Nie je nič medzitým!
Ale až skúsite jednu z týchto pochúťok, budete ju milovať tiež!
Naše recepty
Rebarborový kompót je skvelým sladkým doplnkom k týmto receptom na ovsenú kašu . Aj hneď si osladíte ráno!
Je rebarbora zdravá?
Znižuje cholesterol
Pridanie malého množstva do vašej stravy môže zlepšiť hladinu cholesterolu. Je užitočná najmä pri znižovaní LDL alebo zlého cholesterolu.
Lepšie trávenie
Bolo zistené, že zlúčeniny v stonkách rebarbory zlepšujú trávenie a zdravie čriev. Rebarbora je tiež bohatá na vlákninu, ktorá pomáha predchádzať zápche.
Zlepšuje pevnosť kostí
Stonky rebarbory sú bohaté na vitamín K, kľúčovú živinu pre zlepšenie hustoty kostí a zníženie rizika zlomenín.
Zlepšuje pleť
Antioxidanty v rebarbore nechránia len pred chronickými chorobami; vďaka nej budete vyzerať mladšie! Živiny podporujú tvorbu kolagénu pre pevnejšiu a jasnejšiu pleť.
Posilňuje zdravie srdca
Zlúčeniny, ktoré sa nachádzajú v stonkách rebarbory, môžu zlepšiť zdravie srdca, zmierniť zápal a byť prevenciou aterosklerózy, zužovania a kôrnatenia krvných ciev.