Rezančeky z hovädzieho mäsa na červenom víne

Rezančeky z hovädzieho mäsa na červenom víne

S francúzskym receptom na mäso podusené vo víne budete zaručene oslavovať úspech.

Ingrediencie

  • 300 g hovädzieho stehna
  • 2 šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 2 lyžice múky
  • 2 vetvičky tymiánu
  • soľ
  • korenie
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica masla

Postup

  • Mäso nakrájajte na prúžky, šalotku a cesnak na drobno.
  • V väčšej panvici rozohrejte olej a maslo, pridajte cibuľu a mäso a pozvoľna opečte kým sa mäso nezatiahne a cibuľa nezhnedne.
  • Pridajte cesnak, pretlak a tymián, premiešajte a krátko opečte.
  • Podlejte vínom, premiešajte a povarte.
  • Prilejte vývar, zakryte pokrievkou a na miernom plameni duste 20 minút.
  • Zaprášte múkou, premiešajte a ešte 10 minút povarte.
  • Dochuťte soľou a korením a podávajte so zemiakovou kašou alebo so šťouchanými zemiakmi.
Kúsky hovädzieho mäsa v omáčke z červeného vína
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.