Rezancový nákyp s tvarohom a ovocím

Rezancový nákyp s tvarohom a ovocím

Prekvapte návštevu nevšedným gurmánskym zážitkom. Tento úžasný pokrm s prehľadom nahradí akýkoľvek dezert!

Ingrediencie:

  • 350 g širokých rezancov
  • 200 g tvarohu
  • 3/4 šálky cukru alebo javorového sirupu
  • 3 vajcia
  • 1 šálka čerstvo uvareného vanilkového pudingu
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 3/4 šálky mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2-3 broskyne
  • 150 g malín
  • plátky mandlí

Poleva

  • 1 šálka strúhanky
  • 1 lyžička škorice
  • 2 PL masla

Postup:

  1. Uvarte rezance podľa návodu na obale tak, aby boli al dente.
  2. V medziobdobí si uvarte vanilkový puding.
  3. Po uvarení rezance sceďte a prepláchnite v studenej vode.
  4. Predhrejte rúru na 180°C.
  5. V miske zmiešajte tvaroh a cukor či javorový sirup.
  6. Následne pridajte vajcia a kyslú smotanu.
  7. Zmes dôkladne premiešajte, prípadne rozmixujte dohladka.
  8. Potom k zmesi pridajte pripravený puding, vanilkový extrakt, mlieko a štipku soli.
  9. Všetko dôkladne premiešajte.
  10. Následne do tejto zmesi vložte uvarené rezance a opäť premiešajte.
  11. Polovicu množstva rezancov preložte do tukom vymastenej zapekacej misky.
  12. Pridajte k rezancom na plátky nakrájané broskyne a maliny, časť ovocia si nechajte na ozdobu.
  13. Potom ovocie v zapekacej miske prekryte druhou polovicou rezancov.
  14. V malej miske zmiešajte strúhanku, škoricu a rozpustené maslo a touto polevou následne rezance v zapekacej miske prelejte.
  15. Pečte približne 50-60 minút.

Po vychladení rezancový casserole podávajte ozdobený plátkami mandlí, broskýň a malinami.

Sladký cestovinový nákyp s tvarohom, malinami a broskyňami
zdroj: all-thats-jas.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.