Prekvapte návštevu nevšedným gurmánskym zážitkom. Tento úžasný pokrm s prehľadom nahradí akýkoľvek dezert!
Ingrediencie:
- 350 g širokých rezancov
- 200 g tvarohu
- 3/4 šálky cukru alebo javorového sirupu
- 3 vajcia
- 1 šálka čerstvo uvareného vanilkového pudingu
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 3/4 šálky mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2-3 broskyne
- 150 g malín
- plátky mandlí
Poleva
- 1 šálka strúhanky
- 1 lyžička škorice
- 2 PL masla
Postup:
- Uvarte rezance podľa návodu na obale tak, aby boli al dente.
- V medziobdobí si uvarte vanilkový puding.
- Po uvarení rezance sceďte a prepláchnite v studenej vode.
- Predhrejte rúru na 180°C.
- V miske zmiešajte tvaroh a cukor či javorový sirup.
- Následne pridajte vajcia a kyslú smotanu.
- Zmes dôkladne premiešajte, prípadne rozmixujte dohladka.
- Potom k zmesi pridajte pripravený puding, vanilkový extrakt, mlieko a štipku soli.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Následne do tejto zmesi vložte uvarené rezance a opäť premiešajte.
- Polovicu množstva rezancov preložte do tukom vymastenej zapekacej misky.
- Pridajte k rezancom na plátky nakrájané broskyne a maliny, časť ovocia si nechajte na ozdobu.
- Potom ovocie v zapekacej miske prekryte druhou polovicou rezancov.
- V malej miske zmiešajte strúhanku, škoricu a rozpustené maslo a touto polevou následne rezance v zapekacej miske prelejte.
- Pečte približne 50-60 minút.
Po vychladení rezancový casserole podávajte ozdobený plátkami mandlí, broskýň a malinami.