Rezeň vyprážaný v rúre

Rezeň vyprážaný v rúre

Príprava v rúre v sebe spája hneď dve výhody. Je zdravšia a zároveň menej náročná, pretože nevyžaduje, aby ste celú dobu stáli pri platni ako pri klasickom vyprážaní.

Ingrediencie:

  • 4 bravčové rezne
  • 75 g hladkej múky
  • 100 g strúhanky
  • 1-2 vajcia
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Do jednej misky si pripravte hladkú múku, do druhej rozšľahané vajcia s trochou soli a korenia, do tretej misky strúhanku s trochou sladkej papriky.
  3. Bravčové rezne dôkladne naklepte, najlepšie cez potravinovú fóliu.
  4. Naklepané bravčové mäso postupne obaľujte v múke, vajíčku a strúhanke a následne ho pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Pred vložením do rúry rezne pokvapkajte trochou olivového oleja.
  6. Pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút dozlatista.
  7. V medziobdobí rezne obráťte.

Rezne bez vyprážania servírujete s prílohami zo zemiakov alebo iba so zeleninovým šalátom.

Vyprážané plátky bravčového mäsa s citrónom a tatárskou omáčkou
zdroj: ichkocheheute.de

Pokiaľ vás vegetariánsky variant rezňa zaujal, skúste si pripraviť aj ďalšie vyprážané vegetariánske lahôdky. Inšpirujte sa našimi receptami na vyprážaný karfiol !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.