Príprava v rúre v sebe spája hneď dve výhody. Je zdravšia a zároveň menej náročná, pretože nevyžaduje, aby ste celú dobu stáli pri platni ako pri klasickom vyprážaní.
Ingrediencie:
- 4 bravčové rezne
- 75 g hladkej múky
- 100 g strúhanky
- 1-2 vajcia
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Do jednej misky si pripravte hladkú múku, do druhej rozšľahané vajcia s trochou soli a korenia, do tretej misky strúhanku s trochou sladkej papriky.
- Bravčové rezne dôkladne naklepte, najlepšie cez potravinovú fóliu.
- Naklepané bravčové mäso postupne obaľujte v múke, vajíčku a strúhanke a následne ho pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pred vložením do rúry rezne pokvapkajte trochou olivového oleja.
- Pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút dozlatista.
- V medziobdobí rezne obráťte.
Rezne bez vyprážania servírujete s prílohami zo zemiakov alebo iba so zeleninovým šalátom.
Pokiaľ vás vegetariánsky variant rezňa zaujal, skúste si pripraviť aj ďalšie vyprážané vegetariánske lahôdky. Inšpirujte sa našimi receptami na vyprážaný karfiol !