Pri obaľovaní nemusíte strúhankou vždy končiť. Existujú aj varianty, kedy je naopak prvým krokom obalenia v strúhanke a až potom v múke a vajci. Vyskúšajte a uvidíte ten rozdiel!
Ingrediencie:
- 6 teľacích rezňov
- 2 vajcia
- 100 g hladkej múky
- 150 g strúhanky
- olej na vyprážanie
- maslo
- niekoľko PL vody
- soľ
- citrón na ozdobu
Postup:
- Teľacie plátky umyte a naklepte.
- Následne ich z oboch strán osoľte a potrite zľahka olejom.
- Pripravte si tri misky, v ktorých teľacie mäso postupne obalíte.
- Najprv v strúhanke, potom v hladkej múke a následne v rozšľahanom vajíčku.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a zľahka rezne z oboch strán osmažte.
- Potom rezne preložte do pekáča s trochou masla a niekoľkými polievkovými lyžicami vody.
- Pekáčik priklopte a vložte do rúry predhriatej na 200°C.
- Pečte približne 25 minút, počas pečenia občas rezne prelejte vypečenou šťavou.
Vyprážaný rezeň naruby sa často zapeká s cibuľkou či plátkami slaniny. Servírujte sa so zemiakmi či zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.