Rezne naruby z teľacieho mäsa

Rezne naruby z teľacieho mäsa

Pri obaľovaní nemusíte strúhankou vždy končiť. Existujú aj varianty, kedy je naopak prvým krokom obalenia v strúhanke a až potom v múke a vajci. Vyskúšajte a uvidíte ten rozdiel!

Ingrediencie:

  • 6 teľacích rezňov
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 150 g strúhanky
  • olej na vyprážanie
  • maslo
  • niekoľko PL vody
  • soľ
  • citrón na ozdobu

Postup:

  1. Teľacie plátky umyte a naklepte.
  2. Následne ich z oboch strán osoľte a potrite zľahka olejom.
  3. Pripravte si tri misky, v ktorých teľacie mäso postupne obalíte.
  4. Najprv v strúhanke, potom v hladkej múke a následne v rozšľahanom vajíčku.
  5. Na panvici rozohrejte trochu oleja a zľahka rezne z oboch strán osmažte.
  6. Potom rezne preložte do pekáča s trochou masla a niekoľkými polievkovými lyžicami vody.
  7. Pekáčik priklopte a vložte do rúry predhriatej na 200°C.
  8. Pečte približne 25 minút, počas pečenia občas rezne prelejte vypečenou šťavou.

Vyprážaný rezeň naruby sa často zapeká s cibuľkou či plátkami slaniny. Servírujte sa so zemiakmi či zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.

Plátok teľacieho mäsa obaľovaný v strúhanke podávaný s vareným braborom
zdroj: ellerepublic.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.