Rezne z zeleru plnené syrom

Rezne z zeleru plnené syrom

Máme pre vás ďalšiu skvelú verziu zelerového rezňa, tentoraz plneného goudou a obaleného v strúhanke z orechov. Lahôdka!

Čo budete potrebovať

  • 800 g zeleru
  • ½ citróna
  • soľ a korenie
  • 800 g batátov
  • 200 g goudy
  • ½ zväzku petržlenu
  • 5 lyžíc mletých mandlí
  • 85 g nasekaných arašidov
  • 5 lyžíc celozrnnej strúhanky
  • 2 lyžice celozrnnej múky
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 200 ml mlieka
  • muškátový oriešok

Postup

  • Zeler očistite, olúpte, umyte a nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm.
  • Polku citróna vytlačte.
  • Citrónovú šťavu spolu s plátkami zeleru pridajte do vriacej osolenej vody a asi 10 minút varte na strednom plameni.
  • Potom sceďte a osušte.
  • Medzitým si olúpte, umyte a nakrájajte batáty a varte ich v hrnci s vodou asi 15 minút.
  • Syr nakrájajte na plátky.
  • Nožom vykrojte na každom plátku zeleru „vrecko“ a naplňte ju syrom.
  • Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte.
  • Premiešajte ju s trochou soli, korenia, mandľami, arašidmi a celozrnnou strúhankou.
  • Na ďalší tanier dajte celozrnnú múku a na 3. tanier rozšľahané vajcia.
  • Plnený zeleru obaľte najskôr v múke, potom vo vajci a nakoniec v orechovej zmesi.
  • Na panvici rozohrejte olej.
  • Zelerové rezne opekajte z oboch strán asi 5 minút dozlatista.
  • Uvarené batáty zlejte, roztlačte šťouchadlom na zemiaky, pridajte na kúsky nakrájané maslo a vmiešajte mlieko.
  • Podľa chuti dochuťte soľou, čiernym korením a 1 štipkou čerstvo nastrúhaného muškátového orieška.
  • Zelerový rezeň naaranžujte na batátové pyré a podávajte posypané zvyšnými arašidmi.
Zeleninové rezne servírované s batátovým pyré a čerstvou petržlenovou vňaťou na tanieri s vedľa položeným príborom.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.