Tajomstvo tohto pokrmu spočíva predovšetkým v lahodnej kombinácii bravčového mäsa a slaniny s cibuľou a cesnakom.
Ingrediencie:
- 4 bravčové rezne alebo kotlety
- 1 šálka strúhanky
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g anglickej slaniny
- 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Bravčové mäso naklepte a následne z oboch strán posoľte, okoreňte a posypte mletým cesnakom.
- Pripravte si dve misky, jednu so strúhankou, druhú s rozšľahanými vajcami.
- Najprv plátky mäsa vložte do misky so strúhankou a potom do vajíčka.
- Na panvici rozohrejte olej a predpripravené plátky mäsa na ňom z oboch strán osmažte dozlatista.
- Osmažené rezne následne vložte do olejom vymastenej zapekacej misky.
- Na rezne pokladajte látky slaniny a na plátky nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pečte v predhriatej rúre po dobu približne 40 minút.
Obrátené rezne so slaninou, cibuľou a cesnakom podávajte so zemiakovou kašou.