Rezy Red Velvet s polevou z mascarpone

Rezy Red Velvet s polevou z mascarpone

Tento múčnik je neuveriteľne vláčny, nadýchaný a zaliaty perfektnou polevou z mascarpone. Je ideálnou voľbou, ak chcete upiecť niečo špeciálne pre milovanú osobu.

Ingrediencie

Na rezy:

  • 250 g tortovej múky
  • 25 g kakaového prášku nesladeného
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • ¼ lyžičky soli
  • 200 g kryštálového cukru
  • 113 g zmäkčeného masla zmäkčeného
  • 120 ml rastlinného oleja
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička octu
  • 1 polievková lyžica červeného potravinárskeho farbiva
  • 160 ml cmar

Na polevu:

  • 60 g krémového syra
  • 65 g syra mascarpone
  • 56 g zmäknutého masla
  • 240 g práškového cukru, preosiateho
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 165°C a vyložte plech s rozmermi 23 x 33 cm papierom na pečenie.
  2. V stredne veľkej mise preosejte a premiešajte tortovú múku, soľ, jedlú sódu a kakaový prášok a dajte bokom.
  3. Cukor a maslo dajte do veľkej misy stolného mixéra vybaveného pádlom.
  4. Miešajte pri strednej rýchlosti 1–2 minúty, kým nebude zmes svetlá a nadýchaná.
  5. Pomocou špachtle zoškrabnite všetky ingrediencie zo strany misy.
  6. Pridajte olej a miešajte ďalších 30 sekúnd.
  7. Pridajte vajcia, jedno po druhom a miešajte, kým sa dobre nespoja.
  8. Pridajte vanilkový extrakt a ocot a miešajte ďalších 20 sekúnd.
  9. Pridajte a vmiešajte červené potravinárske farbivo (tekuté alebo gélové).
  10. Na dosiahnutie sýtočervenej farby budete musieť pridať dostatočné množstvo potravinárskeho farbiva (množstvo závisí od typu použitého farbiva).
  11. Pridajte polovicu suchých prísad, striedavo s polovicou cmaru a miešajte na nízkej rýchlosti, kým sa všetko nespojí.
  12. Pridajte zvyšné prísady a opakujte.
  13. Cesto nalejte na plech a pečte v predhriatej rúre 25–35 minút, kým špajľa zasunutá do stredu nevyjde čistá.
  14. Vyberte z rúry, nechajte 5 minút vychladnúť a potom preložte z plechu na mriežku, aby buchta úplne vychladla.
  15. Medzitým si pripravte polevu. (Ak chcete hrubšiu vrstvu polevy, zdvojnásobte množstvo prísad uvedených v recepte)
  16. Dajte maslo do veľkej misy stolného mixéra so šľahacou metlou.
  17. Šľahajte asi 30 sekúnd na strednú rýchlosť, kým nebude maslo nadýchané.
  18. Pridajte krémový syr, vanilku a mascarpone a šľahajte ďalších 20-30 sekúnd.
  19. Pridajte preosiaty práškový cukor, ½ šálky naraz a šľahajte na strednú rýchlosť, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu polevy.
  20. Možno nebudete musieť použiť všetok cukor.
  21. Pokiaľ polevu hneď nepoužijete, skladujte ju v chladničke.
  22. Namažte polevu na buchtu špachtľou a podľa potreby posypte posypom alebo posýpkou.
  23. Buchtu podľa potreby nakrájajte na štvorčeky.
  24. Pokiaľ nepodávate okamžite, uložte buchtu do chladničky až do podávania.
Rezy s luxusnou polevou z mascarpone servírované na tanierikoch s vidličkami.
www.theclassybaker.com

Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na najlepšiu bábovku ako od babičky v 8 skvelých receptoch!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.