Rezy Red Velvet s vanilkovou polevou

Rezy Red Velvet s vanilkovou polevou

Múčnik z červenej repy pripravený bez potravinárskych farbív, ktorý si zamilujete! Lahodne sladké, zemité a extrémne vláčne cesto je spojené s neodolateľnou vanilkovou polevou a vám sa až nebude chcieť uveriť, že tento recept obsahuje zeleninu.

Ingrediencie

  • 2–3 veľké surové červené repy, olúpané a nastrúhané
  • ¾ šálky rastlinného oleja, neutrálnej chuti
  • ½ šálky trstinového cukru
  • ½ šálky kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 a ¼ šálky hladkej múky
  • 1 lyžička mletej škorice (voliteľné)
  • 1 a ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli

Na vanilkovú polevu:

  • 1 šálka krémového syra izbovej teploty
  • ½ šálky masla izbovej teploty
  • 1 šálka práškového cukru
  • 1 polievková lyžica silnej smotany
  • semienka z 1 vanilkového struku
  • štipka soli

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C a plech s rozmermi 23 × 23 cm vyložte papierom na pečenie.
  2. Repu olúpte a nastrúhajte najemno a zľahka ju vytlačte, aby ste odstránili prebytočnú šťavu.
  3. Dajte bokom.
  4. V mise prešľahajte olej so všetkými cukrami a po jednom pridávajte vajcia.
  5. Zmiešajte suché prísady a vmiešajte ich do mokrej zmesi spolu so strúhanou repou.
  6. Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte asi 25-30 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté.
  7. Nechajte úplne vychladnúť
  8. Medzitým si pripravte vanilkovú polevu.
  9. Pomocou mixéra s lopatkovým nástavcom vyšľahajte krémový syr s maslom na strednej rýchlosti, asi 3 minúty.
  10. Pridajte práškový cukor, 1 polievkovú lyžicu smotany, vanilkové semienka a soľ, pričom mixér nechajte bežať na minimum.
  11. Zvýšte rýchlosť a šľahajte 3 minúty, kým nebude zmes veľmi hladká.
  12. Vanilkovú polevu rozotrite na vychladnutý koláč pomocou veľkej špachtle.
  13. Vložte do chladničky na 3 hodiny, aby buchta úplne vychladla.
  14. Vyberte z chladničky 15 minút pred podávaním.
Rezy z červenej repy s vanilkovou polevou.
www.delscookingtwist.com

Ak ste milovníci červenej repy v akejkoľvek forme, pozrite sa aj na našich 5 úžasných receptov na repové polievky , ako ich nepoznáte. Vyskúšajte všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.