Tento dezert si možno pripraviť s akýmkoľvek letným ovocím ako napríklad s čučoriedkami či iným lesným ovocím. Fantázii sa medze nekladú.
Ingrediencie na cesto
- 200g polohrubej múky
- 4 žĺtky + bielky na sneh
- 200g masla
- 150g práškového cukru
- 50g kakaa holandského typu
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
Ingrediencie na krém
- 500g mascarpone
- 2 tégliky smotany na šľahanie
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- Čerstvé jahody (či mrazené)
- 100ml vaječného likéru
- 2 balenia želatíny
Postup
- Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do hladka, pridajte žĺtky a vyšľahajte penu.
- Múku zmiešajte s práškom do pečiva a kakaom. Potom ju vmiešajte opatrne do vaječnej zmesi.
- Vedľa si vyšľahajte z bielkov sneh a nakoniec vmiešajte do cesta.
- Plech s vyšším okrajom vymažte tukom a vysypte hrubou múkou. Vylejte na plech pripravené cesto a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C na 10-12 minút.
- Po upečení nechajte piškótu vychladnúť a pripravte si krém.
- Zmiešajte mascarpone s vaječným likérom, vanilkovým a práškovým cukrom. Pripravte želatínu podľa návodu na balenie a tú potom taktiež do zmesi vmiešajte.
- Nakoniec pridajte aj našľahanú šľahačku.
- Polovicu krému rozotrite na cesto, naskladajte ovocie a potom natrite druhú polovicu krému.
- Hotové rezy dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie cez noc.