Tu sú naše jednoduché malinové rezy so štyrmi neuveriteľnými vrstvami: maslovou krehkou krustou, hutnou malinovou náplňou, posýpkou z hnedého cukru a kvapkou sladkej vanilkovej polevy. Vedľa malín sú ďalším obľúbeným ovocím aj jahody, preto neváhajte a vyskúšajte rezy s jahodami na každú príležitosť.
Čo budeme potrebovať
- 115 g masla (rozpusteného)
- 50 g kryštálového cukru
- 1 lyžička čistého vanilkového extraktu
- 1/4 lyžičky soli
- 125 g polohrubej múky
Na náplň
- 240 g malinovej marmelády
- 12–16 čerstvých malín
Na posýpku
- 45 g ovsených vločiek
- 70 g hnedého cukru
- 1/4 lyžičky mletej škorice
- 30 g polohrubej múky
- 60 g masla (studeného a nakrájaného na kocky)
Na polevu
- 240 g práškového cukru
- 2–3 polievkové lyžice mlieka alebo smotany
- 1/2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
Postup
- Predhrejte rúru na 150 °C. Dno a strany štvorcového pekáča vyložte papierom na pečenie.
- V strednej miske zmiešajte rozpustené maslo, kryštálový cukor, vanilku a soľ.
- Pridajte múku a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Zmes rovnomerne natlačte do pripraveného pekáča.
- Pečte 15 minút.
- Vyberte krustu z rúry a zapnite rúru na 180 °C.
- Marmeládou potrite krustu a posypte malinami.
- Vločky, hnedý cukor, škoricu a múku premiešajte v strednej mise.
- Pridajte studené maslo a vytvorte posýpku.
- Marmeládu posypte posýpkou a pečte 30–35 minút alebo do zlatohnedej farby. Malinová náplň by mala na okrajoch bublať.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť aspoň 20 minút pri izbovej teplote, potom aspoň 2 hodiny (alebo cez noc) chlaďte v chladničke.
- Pred podávaním si zmiešajte práškový cukor, 2 lyžice mlieka alebo tučnej smotany a vanilkový extrakt.
- Polevou ozdobte jednotlivé malinové rezy.