Rezy s náplňou z kivi a citróna

Rezy s náplňou z kivi a citróna

Tieto kivi rezy sú plné citrónovej náplne, lahodného ovocia a posypané práškovým cukrom. Ten tejto dobrote pomáha vybalansovať mierne kyslastú chuť a robí z nich vyváženú a osviežujúcu pochúťku. Podobne na tom sú aj rezy z banánov , ktoré sú sladké a výživné.

Čo budeme potrebovať

  • 120 g masla (zmäkčeného)
  • 60 g cukru
  • 150 g múky
  • 1/4 lyžičky soli

Na náplň

  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 75 ml citrónovej šťavy
  • 40 g preosiatej múky
  • 2 kivi
  • 4 vajcia

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov a vyložte štvorcovú tortovú formu papierom na pečenie.
  • Preosejte múku a soľ.
  • V miske ušľahajte maslo a cukor, kým nebudú svetlé a nadýchané (asi 2–3 minúty).
  • Postupne pridávajte múku do smotanového masla, kým sa úplne nespoja.
  • Zmes rovnomerne vtlačte do pripravenej formy.
  • Pečte 15 minút
  • Zatiaľ čo sa základ pečie, rozmixujte kivi na pyré v kuchynskom robote.
  • Pridajte citrón a premiešajte, aby nezostali žiadne veľké hrudky.
  • V strednej mise zmiešajte cukor a citrónovú kôru.
  • Miešajte spolu niekoľko minút, aby citrónová kôra mala trochu času na vylúhovanie do cukru.
  • Pridajte zmes citrónového kivi a miešajte pri nízkej rýchlosti, kým sa úplne nespoja.
  • Postupne pridávajte múku a pokračujte v miešaní ďalšiu minútu, aby ste sa uistili, že je všetka múka úplne vmiešaná.
  • Pridávajte vajcia jedno po druhom a pokračujte v miešaní pri nízkej rýchlosti, pokiaľ nie sú všetky vajcia úplne zapracované.
  • Akonáhle na teplý upečený základ nalejte citrónovú náplň s kivi a vložte späť do rúry na 25–30 minút.
  • Pečte, pokiaľ nie je vršok stále mierne lepkavý, ale už nie tekutý.
  • Vyberte z rúry a nechajte 10 minút vychladnúť.
  • Po stuhnutí poprášte práškovým cukrom.

K najlepším rezom s kivi sa jedine hodí podávať skvelú kávu! Pozrite sa na naše porovnanie kapsulových kávovarov a vyberte si ten najlepší pre vás!

Sladké rezy s náplňou z citróna a kivi nakrájané na podnose.
Zdroj: angiesrecipes.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.