Tieto kivi rezy sú plné citrónovej náplne, lahodného ovocia a posypané práškovým cukrom. Ten tejto dobrote pomáha vybalansovať mierne kyslastú chuť a robí z nich vyváženú a osviežujúcu pochúťku. Podobne na tom sú aj rezy z banánov , ktoré sú sladké a výživné.
Čo budeme potrebovať
- 120 g masla (zmäkčeného)
- 60 g cukru
- 150 g múky
- 1/4 lyžičky soli
Na náplň
- 1 lyžica citrónovej kôry
- 75 ml citrónovej šťavy
- 40 g preosiatej múky
- 2 kivi
- 4 vajcia
Postup
- Predhrejte rúru na 160 stupňov a vyložte štvorcovú tortovú formu papierom na pečenie.
- Preosejte múku a soľ.
- V miske ušľahajte maslo a cukor, kým nebudú svetlé a nadýchané (asi 2–3 minúty).
- Postupne pridávajte múku do smotanového masla, kým sa úplne nespoja.
- Zmes rovnomerne vtlačte do pripravenej formy.
- Pečte 15 minút
- Zatiaľ čo sa základ pečie, rozmixujte kivi na pyré v kuchynskom robote.
- Pridajte citrón a premiešajte, aby nezostali žiadne veľké hrudky.
- V strednej mise zmiešajte cukor a citrónovú kôru.
- Miešajte spolu niekoľko minút, aby citrónová kôra mala trochu času na vylúhovanie do cukru.
- Pridajte zmes citrónového kivi a miešajte pri nízkej rýchlosti, kým sa úplne nespoja.
- Postupne pridávajte múku a pokračujte v miešaní ďalšiu minútu, aby ste sa uistili, že je všetka múka úplne vmiešaná.
- Pridávajte vajcia jedno po druhom a pokračujte v miešaní pri nízkej rýchlosti, pokiaľ nie sú všetky vajcia úplne zapracované.
- Akonáhle na teplý upečený základ nalejte citrónovú náplň s kivi a vložte späť do rúry na 25–30 minút.
- Pečte, pokiaľ nie je vršok stále mierne lepkavý, ale už nie tekutý.
- Vyberte z rúry a nechajte 10 minút vychladnúť.
- Po stuhnutí poprášte práškovým cukrom.
K najlepším rezom s kivi sa jedine hodí podávať skvelú kávu! Pozrite sa na naše porovnanie kapsulových kávovarov a vyberte si ten najlepší pre vás!