Rezy z ananásu s kokosovou polevou a pekanovými orechmi

Rezy z ananásu s kokosovou polevou a pekanovými orechmi

Užite si tropickú chuť ananásu a kokosu s týmito luxusnými dekadentnými rezy! Sú neuveriteľne ľahké na prípravu a pritom tak božsky chutia. Rozpáľte rúru a ideme piecť!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 2 šálky cukru
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky rastlinného oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 560 g konzervovaných kúskov ananásu so šťavou
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lyžičky soli

Na polevu:

  • 1 šálka cukru
  • 1/2 šálky masla nakrájaného na kocky
  • 2/3 šálky zahusteného nesladeného mlieka
  • štipka soli
  • 3/4 šálky strúhaného kokosu
  • 1/2 šálky nasekaných opečených pekanových orechov

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Nastriekajte pekáč alebo plech s rozmermi 40 x 25 x 2,5 cm olejom v spreji.
  • V stredne veľkej mise miešajte všetky ingrediencie na cesto, kým nebudete mať hladkú zmes.
  • Nalejte na pripravený plech.
  • Pečte v predhriatej rúre 20–24 minút, alebo pokiaľ vršok nezezlátne a špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  • Zatiaľ čo sa buchta pečie, pripravte si polevu.
  • V hrnci zmiešajte cukor, maslo, soľ a zahustené mlieko.
  • Zmes priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte 10 minút za častého miešania.
  • Vmiešajte kokos.
  • Nalejte polevu na horúcu buchtu.
  • Vrch posypte pekanovými orechmi.
  • Pred krájaním nechajte polevu stuhnúť a vychladnúť.
  • Nechajte si chutiť!
Ananásový rez s orechmi na tanieriku.
www.gonnawantseconds.com

Vyskúšajte aj naše recepty na smoothie s ananásom 5x inak. Ktoré kombinácie sa k ananásu hodia? A prečo si toľko rozumie s kokosovým mliekom? U nás sa všetko dozviete!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.