Luxusný múčnik nabitý krémovým arašidovým maslom a preliaty polevou z kakaa a smotanového syra si budete pripraviť stále dookola, pretože si ho úplne zamilujete! Neveríte? Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- ¾ šálky masla
- ¼ šálky repkového oleja (alebo iného oleja s neutrálnou príchuťou)
- ⅔ šálky krémového arašidového masla
- ¾ šálky trstinového cukru
- ½ šálky kryštálového cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- ¾ lyžičky jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- 3 veľké vajcia (izbové teploty)
- 2 šálky hladkej múky
- 1 šálka cmaru
Na polevu:
- 230 g smotanového syra izbovej teploty
- ¼ šálky masla izbovej teploty
- ½ šálky nesladeného kakaa
- 3 šálky práškového cukru
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Plech s rozmermi 23 × 33 cm vyložte papierom na pečenie tak, aby okraje viseli cez dlhšie strany, a potom vymažte maslom.
- V malom hrnci na strednom plameni miešajte maslo, kým sa nerozpustí.
- Zložte hrniec z ohňa a zašľahajte arašidové maslo a olej.
- Preneste zmes do sklenenej misky alebo tekutej odmerky, aby vychladla.
- V mise stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom zmiešajte cukry, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a vajcia.
- Miešajte pri nízkej rýchlosti, kým zmes nezvlhne a potom zvýšte rýchlosť na vysokú.
- Šľahajte do hustej, nadýchanej a svetlej hmoty (asi 7 minút).
- Znížte rýchlosť mixéra na nízku a pomaly vlievajte zmes arašidového masla.
- Miešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
- Pridajte múku a premiešajte.
- V zmesi zostanú prúžky múky.
- Pomaly zašľahajte cmar, ale nepremiešajte.
- Cesto preložte na pripravený plech a rovnomerne ho rozotrite (cesto bude husté a ťažké).
- Pečte, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté, asi 30 – 35 minút.
- Nechajte na plechu vychladnúť.
- Medzitým si pripravte polevu.
- V mise stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom šľahajte smotanový syr a maslo pri strednej rýchlosti do hladka (asi 2 minúty).
- Podľa potreby misku oškrabte.
- V samostatnej miske prešľahajte kakao a práškový cukor.
- Pomocou mixéra nastaveného na nízku rýchlosť pomaly pridávajte zmes kakaa a práškového cukru a miešajte, kým sa všetko dobre nepremieša.
- Zvýšte rýchlosť na vysokú a šľahajte, kým nebude poleva nadýchaná a krémová.
- Polevu naneste na buchtu a podľa potreby posypte posypkami.
- Dobrú chuť!