Rezy z banánov s čokoládovou polevou

Rezy z banánov s čokoládovou polevou

Tento múčnik z banánov a pekanových orieškov s bohatou polevou z kyslej smotany a čokolády si zamiluje celá vaša rodina i priatelia. Pripravte si ho deň vopred, pretože na druhý deň chutí ešte lepšie!

Čo budete potrebovať

Na vrstvu karamelu a banánov:

  • 1/2 šálky masla izbovej teploty
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/4 šálky extra jemného granulovaného cukru
  • 2 veľké vajcia izbovej teploty
  • 1 šálka roztlačených banánov
  • 3/4 šálky pekanových orechov, jemne nasekaných
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/4 šálky kyslej smotany
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • štipka soli

Na polevu:

  • 340 g čokopiecik
  • 3/4 šálky kyslej smotany
  • 1/3 lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Hlboký plech s rozmermi 23 x 33 cm vymažte tukom a ľahko vysypte múkou.
  • Prebytočnú múku vyklepte a dajte bokom.
  • Vo veľkej nádobe ušľahajte maslo elektrickým šľahačom do zmäknutia.
  • Pridajte vanilku a cukor a pokračujte v šľahaní, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Pridajte vajcia, jedno po druhom, po každom pridaní dobre prešľahajte.
  • Vmiešajte banány a pekanové orechy.
  • V malej miske zmiešajte sódu a kyslú smotanu a miešajte, kým sa sóda úplne nerozpustí.
  • Do inej misy preosejte múku a soľ.
  • Pomocou elektrického mixéra pri nízkej rýchlosti zašľahajte 1/2 múčnej zmesi do banánovej zmesi.
  • Pridajte všetku zmes kyslej smotany a potom pridajte zvyšnú zmes múky.
  • Šľahajte len do zmiešania.
  • Nepremiešajte.
  • Cesto zoškrabnite na pripravený plech a uhlaďte vršok.
  • Pečte v predhriatej rúre asi 25 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu buchty nevyjde čisté.
  • Buchta by mala byť krásne vlhká.
  • Nechajte úplne vychladnúť na plechu.
  • Pripravte si polevu.
  • Čokopecičky rozpustite v parnom kúpeli.
  • Miešajte, kým nebude čokoláda úplne hladká, a potom zoškrabnite do misy.
  • Pridajte kyslú smotanu a vanilku.
  • Šľahajte pri nízkej rýchlosti elektrickým šľahačom, pokiaľ nebude poleva hladká a lesklá.
  • Polevu rozotrite dlhou úzkou stierkou na vychladnuté rezy.
  • Nechajte v chlade, kým poleva nestuhne, potom nakrájajte na štvorce a podávajte.
Rezy z banánov a pekanových orieškov s bohatou polevou z kyslej smotany a čokolády servírované na tácke.
www.imperialsugar.com

Možno sa vám budú hodiť naše recenzie elektrických šľahačov. Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.