Rezy z čerstvých jahôd a kyslou smotanou

Rezy z čerstvých jahôd a kyslou smotanou

Na tento recept sú ideálne čerstvé jahôdky. Ak ste zohnali iba v konzerve či mrazenej, nič sa nedeje.

Ingrediencie na cesto

  • 250g cukru kryštál
  • 150g hladkej múky
  • 5 žĺtkov + bielky na sneh
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • 5 lyžíc horúceho mlieka

Ingrediencie na krém

  • 2 tégliky kyslej smotany
  • 1 smotana na šľahanie (33%)
  • Múčkový cukor (podľa vašej chuti)
  • 2 vrecká červenej želatíny
  • Jahody (množstvo podľa vašich preferencií)

Postup

  • Do misky vložte cukor kryštál, žĺtky s horúcim mliekom a ušľahajte ich do peny.
  • Vedľa si zmiešajte hladkú múku s kypriacim práškom, ktorú opatrne prisypávajte do cukrovej peny.
  • Ušľahajte sneh z bielkov a ten potom tiež vmiešajte do zmesi s múkou.
  • Plech vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Naneste naň cesto a pečte do zlatoružova cca 10 minút, podľa typu vašej rúry. Vyskúšajte špajľou.
  • Po upečení nechajte cesto vychladnúť a medzitým si pripravte krém.
  • Ušľahajte smotanu do tuha a vmiešajte do nej kyslú smotanu. Nakoniec oslaďte podľa chuti práškovým cukrom.
  • Vzniknutý krém naneste na vychladnuté cesto. Ozdobte jahodami.
  • Podľa návodu pripravte želatínu, ktorú rovnomerne nalejte na hotové rezy.
  • Nechajte tuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny, najlepšie však cez noc.
Buchta s jahodami, krémom a želatínou.
Zdroj: wochenblatt.com

Potrebovali by ste kvalitnú váhu na potraviny? V našom hodnotení potravinových váh do kuchyne vám poradíme, ako si múdro vybrať.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.