Na tento recept sú ideálne čerstvé jahôdky. Ak ste zohnali iba v konzerve či mrazenej, nič sa nedeje.
Ingrediencie na cesto
- 250g cukru kryštál
- 150g hladkej múky
- 5 žĺtkov + bielky na sneh
- 1/2 kypriaceho prášku
- 5 lyžíc horúceho mlieka
Ingrediencie na krém
- 2 tégliky kyslej smotany
- 1 smotana na šľahanie (33%)
- Múčkový cukor (podľa vašej chuti)
- 2 vrecká červenej želatíny
- Jahody (množstvo podľa vašich preferencií)
Postup
- Do misky vložte cukor kryštál, žĺtky s horúcim mliekom a ušľahajte ich do peny.
- Vedľa si zmiešajte hladkú múku s kypriacim práškom, ktorú opatrne prisypávajte do cukrovej peny.
- Ušľahajte sneh z bielkov a ten potom tiež vmiešajte do zmesi s múkou.
- Plech vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Naneste naň cesto a pečte do zlatoružova cca 10 minút, podľa typu vašej rúry. Vyskúšajte špajľou.
- Po upečení nechajte cesto vychladnúť a medzitým si pripravte krém.
- Ušľahajte smotanu do tuha a vmiešajte do nej kyslú smotanu. Nakoniec oslaďte podľa chuti práškovým cukrom.
- Vzniknutý krém naneste na vychladnuté cesto. Ozdobte jahodami.
- Podľa návodu pripravte želatínu, ktorú rovnomerne nalejte na hotové rezy.
- Nechajte tuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny, najlepšie však cez noc.
Potrebovali by ste kvalitnú váhu na potraviny? V našom hodnotení potravinových váh do kuchyne vám poradíme, ako si múdro vybrať.