Ríbezle á la brusnice

Ríbezle á la brusnice

Vynikajúca príloha k sviečkovej na smotane alebo na soté z divočiny. Jednoduchá a rýchla príprava a pritom tak dokonalé zušľachtenie pokrmov!

Ingrediencie

  • 1 kg červených ríbezlí
  • 500 g želírovacieho cukru
  • vrecko kyseliny citrónovej
  • 1 celá škorica
  • 5 ks klinčekov

Postup

  1. Umyte a odstopkujte červené ríbezle.
  2. Pripravte si želírovací cukor 2:1.
  3. Polovicu ríbezlí dajte variť, pridajte cukor, klinčeky a škoricu.
  4. Keď sa cukor rozpustí a ríbezle sa začne variť, pridajte druhú polovicu, asi 5 minút povaríte tak, aby sa ríbezle nerozvarili a zostali guličky.
  5. Nalejte horúcu zmes do fliaš.
  6. Obráťte fľaše tak na 10 minút hore dnom.
  7. Užite si to!
Ríbezle ochutené ako brusnice v zaváracích pohároch s vedľa položenými čerstvými ríbezľami.
www.receptnajedlo.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.