Ríbezľová bublanina

Ríbezľová bublanina

Veľmi jednoduchá buchta s vláčnym stredom a chrumkavou kôrkou. Bublanina z červených ríbezlí je ľahká sladkosť v letných dňoch!

Čo budeme potrebovať

  • 3 hrnčeky ríbezlí
  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajcia
  • 350 g polohrubej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva

Postup

  1. Ríbezle preberieme a opláchneme.
  2. Do peny ušľaháme maslo, cukor, vanilkový cukor a vajcia.
  3. Múku premiešame s kypriacim práškom a primiešame k našľahanej pene.
  4. Vymažeme plech, rúru predhrejeme na 160 °C.
  5. Cesto rozprestrieme na plech a navrch nasypeme ríbezle.
  6. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 40 minút.
  7. Podávame posypané práškovým cukrom alebo len tak – ale pozor, najmä červené ríbezle sú aj v koláči celkom kyslé!
Nadýchané cesto s kúskami kyslých červených ríbezlí.
Zdroj: lordbyronskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.