Ríbezľová bublanina s kefírom

Ríbezľová bublanina s kefírom

Máte veľa ríbezlí a už vám dochádzajú nápady, čo s ním? Nezúfajte a skúste tento recept na bublaninu s kefírom.

Ingrediencie

  • 150 g hladkej múky
  • 150 g polohrubej múky
  • 3 vajcia
  • 80 g masla
  • 150 g krupicového cukru
  • 200 ml kefíru
  • štipka soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 500 g červených ríbezlí

Postup

  • K rozpustenému maslu primiešajte krupicový aj vanilkový cukor
  • Pridajte kefír a vajcia a vyšľahajte
  • Múku zmiešajte so štipkou soli a práškom do pečiva a prisypte do tekutej zmesi
  • Plech vymažte kúskom masla a vysypte krupicovým cukrom
  • Cesto nalejte na plech a zasypte ho ríbezľami
  • Dajte piecť do rúry vopred vyhriatej na 180 °
  • Pečte 20 minút
  • Bublaninu nechajte vychladnúť a potom ju servírujte posypanú práškovým cukrom
Rezy ríbezľové bublaniny na tanieri
Zdroj: juliasrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.