Máte veľa ríbezlí a už vám dochádzajú nápady, čo s ním? Nezúfajte a skúste tento recept na bublaninu s kefírom.
Ingrediencie
- 150 g hladkej múky
- 150 g polohrubej múky
- 3 vajcia
- 80 g masla
- 150 g krupicového cukru
- 200 ml kefíru
- štipka soli
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 500 g červených ríbezlí
Postup
- K rozpustenému maslu primiešajte krupicový aj vanilkový cukor
- Pridajte kefír a vajcia a vyšľahajte
- Múku zmiešajte so štipkou soli a práškom do pečiva a prisypte do tekutej zmesi
- Plech vymažte kúskom masla a vysypte krupicovým cukrom
- Cesto nalejte na plech a zasypte ho ríbezľami
- Dajte piecť do rúry vopred vyhriatej na 180 °
- Pečte 20 minút
- Bublaninu nechajte vychladnúť a potom ju servírujte posypanú práškovým cukrom