Populárna buchta z roku 1678 s ríbezľami a ružovou vodou, ktorá má skvelú chuť, na ktorú len tak nezabudnete!
Ingrediencie
- 1/2 šálky masla plus jedna lyžica masla
- 1 hrnček cukru
- 1 šálka silnej smotany
- 2 lyžičky ružovej vody
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
- 1/8 lyžičky mletého muškátového kvetu
- 1 a 1/2 šálok ríbezlí
Postup
- Vo veľkej mise vymiešajte maslo, potom pridajte cukor a miešajte, pokiaľ nebude všetko dobre premiešané.
- V odmerke odmerajte smotanu, pridajte ružovú vodu a premiešajte.
- V samostatnej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ, muškátový oriešok a muškátový kvet a premiešajte.
- Do zmesi maslo/cukor pridajte asi 1/3 smotanovej zmesi a pomaly miešajte.
- Pridajte asi 1/3 múčnej zmesi a pokračujte v pomalom miešaní.
- Opakujte s 1/3 smotanovej zmesi, 1/3 múčnej zmesi, kým sa všetko nespojí.
- Opatrne vmiešajte ríbezle.
- Prenajte cesto do vymastenej štvorcovej formy s rozmermi 23 x 23 cm (alebo alternatívne do formy, ktorá bola vyložená papierom na pečenie).
- Pečte na 175 stupňov Celzia po dobu 50 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté.
- Dobrú chuť!