Pomerne zložitá na výrobu je ríbezľová marmeláda. A to hlavne preto, že ríbezle sa musia nielen očesať, ale tak riadne spracovať mletím na špeciálnom mlynčeku, aby ste získali jeho čistú šťavu na výrobu marmelády.
Ingrediencie
- 1 kg šťavy z červených ríbezlí
- 500 g kryštálového cukru
- 1 balenie Džem-fix s agarom od Vitany
Postup
- Natrhané červené ríbezle umyjeme a aj so stopkami ho pomelieme na šnekovom mlynčeku, čím vytlačíme čistú šťavu.
- Ríbezľovú šťavu dáme hrnce a pridáme 25 g Džem-fixu zmiešanú s lyžicou cukru a privedieme do varu.
- Odstavíme z ohňa a pridáme zvyšok cukru.
- Opäť zmes privedieme do varu a za stáleho miešania varíme 1 minútu.
- Z pripravenej marmelády odoberieme penu a ihneď plníme do suchých a nahriatych pohárov.
- Poháre uzavrieme viečkom a postavíme hore dnom na 5 minút.
Z ovocia môžete okrem marmelády vyrobiť aj rôzne džemy, sirupy a tak ďalej . Ostatne sa presvedčte u našich ďalších receptov.