Ríbezľová marmeláda

Ríbezľová marmeláda

Pomerne zložitá na výrobu je ríbezľová marmeláda. A to hlavne preto, že ríbezle sa musia nielen očesať, ale tak riadne spracovať mletím na špeciálnom mlynčeku, aby ste získali jeho čistú šťavu na výrobu marmelády.

Ingrediencie

  • 1 kg šťavy z červených ríbezlí
  • 500 g kryštálového cukru
  • 1 balenie Džem-fix s agarom od Vitany

Postup

  • Natrhané červené ríbezle umyjeme a aj so stopkami ho pomelieme na šnekovom mlynčeku, čím vytlačíme čistú šťavu.
  • Ríbezľovú šťavu dáme hrnce a pridáme 25 g Džem-fixu zmiešanú s lyžicou cukru a privedieme do varu.
  • Odstavíme z ohňa a pridáme zvyšok cukru.
  • Opäť zmes privedieme do varu a za stáleho miešania varíme 1 minútu.
  • Z pripravenej marmelády odoberieme penu a ihneď plníme do suchých a nahriatych pohárov.
  • Poháre uzavrieme viečkom a postavíme hore dnom na 5 minút.
Domáci džem z červených ríbezlí.
Zdroj: practicalselfreliance.com

Z ovocia môžete okrem marmelády vyrobiť aj rôzne džemy, sirupy a tak ďalej . Ostatne sa presvedčte u našich ďalších receptov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.